Директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че няма непосредствена опасност

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че няма непосредствена опасност
Коментари Харесай

ЦРУ: Няма непосредствена опасност от война

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео съобщи, че няма непосредствена заплаха от нуклеарна война със Северна Корея, заяви „ Фокс нюз “.

Той обаче акцентира, че Пхенян ще продължи да развива ракетната си стратегия и в бъдеще няма да е изненада да направи нови ракетни тествания.

„ Няма непосредствена заплаха. Въпреки това обаче сме по-близо до война, в сравнение с бяхме преди 10 години “, съобщи шефът на Централното разследващо ръководство.

Майк Помпео акцентира, че Съединените американски щати водят дипломатически старания да понижат напрежението, което се усили доста през последните седмици.

От Белия дом оповестиха, че американският президент Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Дзинпин са се обединили към тезата, че Северна Корея би трябвало да спре с военните провокации на Корейския полуостров.

Майк Помпео добави, че американските разследващи служби нямат индикации за непосредствена заплаха, само че Съединени американски щати са дали явен сигнал по какъв начин ще реагират в случай че се стигне до сходен сюжет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР