Директорът на Топлофикация София инж. Александър Александров се оттегля от

...
Директорът на Топлофикация София инж. Александър Александров се оттегля от
Коментари Харесай

Директорът на Топлофикация София се оттегля от поста

Д иректорът на " Топлофикация София " инж. Александър Александров се отдръпва от поста , заяви той в позиция до медиите.

Взех решението да се отдръпва от поста изпълнителен шеф на " Топлофикация София " ЕАД, защото не искам да бъда мотив и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват престижа ми и целят да слагат под подозрение професионалната ми експертиза и нравственос, написа в позицията на Александър Александров.

През последните 5 години " Топлофикация София " ЕАД направи няколко огромни стъпки в посока дигитализиране на процеси, които я приближиха до модерните ютилити компании в бранша. Работихме сполучливо по внедряване на модерна автоматизирана платформа за термо-хидравлично моделиране, мониторинг и ръководство на топлопреносната мрежа, показва той.

През последните пет години напъните ни бяха възнаградени с устойчива наклонност за повишаване броя на нашите клиенти, като те се усилиха с 15 094 или с 3,4 на 100. За същия интервал към топлопреносната мрежа са присъединени 585 нови здания и вследствие на това трасето бе увеличено с над 24 км. Справяхме с предизвикването да работим и поддържаме топлопреносна мрежа, построена в средата на предишния век, без да имаме задоволителна ликвидност за нужните капиталови и ремонтни действия, написа още в позицията.

Ето цялата позиция:

" Във връзка с публикуваната в последните дни информация по отношение на ръководството на най-голямото топлофикационно сдружение в страната желая да напомня следните обстоятелства:
В интервала на моето ръководство, с безвъзмездното финансиране от Агенцията за търговия и развиване на Съединени американски щати, възлизащо на близо $1 млн. по контракт подписан със Столична Община бе направен проект за излекуване и рационализация на„ Топлофикация София “ ЕАД, изпълняван от консултанта „ Black and Veatch “, с поддръжката на Green Energy Advisors LLC и Marathon Capital LLC. Той включва, както техническа, оперативна и финансова стабилизация, по този начин и рационализация на мощностите и мрежата, като в това време бе напълно съгласуван със „ зелената договорка “ в Европейски Съюз. По-късно той стана основа на направената от нас „ Цялостна тактика за рационализация и екологична промяна на „ Топлофикация София “ ЕАД “. На съображение тези планове Дружеството кандидатства пред Министерство на Енергетиката за финансиране от Модернизационния фонд, като в това време бе обезпечено и финансиране за осъществяване на проекта направен от американските консултанти.През последните 5 години „ Топлофикация София “ ЕАД направи няколко огромни стъпки в посока дигитализиране на процеси, които я приближиха до модерните ютилити компании в бранша. Водени от визията за Смарт Топлофикационна система, като неизменима част от концепцията за умните градове внедрихме Система за мониторинг и ръководство (SCADA) на абонатните станции. Към момента „ Топлофикация София “ ЕАД разполага с термо-хидравличен модел, който е създаден с компютърна симулационна среда Termis v.7 - водещ в международен мащаб програмен продукт за моделиране на топлофикационни мрежи.Работихме сполучливо по внедряване на модерна автоматизирана платформа за термо-хидравлично моделиране, мониторинг и ръководство на топлопреносната мрежа.Завършихме и продължаваме да надграждаме внедряването на САП в процесите на Дружеството.Разработихме нов потребителски уебсайт с потребителски портал, предлагащ огромен брой електронни услуги за повишение на потребителската ни задоволеност.През последните пет години напъните ни бяха възнаградени с устойчива наклонност за повишаване броя на нашите клиенти, като те се усилиха с 15 094 или +3,4%. За същия интервал към топлопреносната мрежа са присъединени 585 нови здания и вследствие на това трасето бе увеличено с над 24 км.Справяхме с предизвикването да работим и поддържаме топлопреносна мрежа, построена в средата на предишния век, без да имаме задоволителна ликвидност за нужните капиталови и ремонтни действия. И макар тези усложнения, в същото време стартира подготовката и бе предоставена най-мащабната в историята на Дружеството реорганизация на магистрални топлопроводи.
За всичко това желая да благодаря за всеотдайността и професионализма на екипа, с който работихме дружно!

Взех решението да се отдръпва от поста изпълнителен шеф на „ Топлофикация София “ ЕАД, защото не искам да бъда мотив и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват престижа ми и целят да слагат под подозрение професионалната ми експертиза и нравственос!

Използвам опцията още веднъж да благодаря на всички чиновници на „ Топлофикация София “ ЕАД за поддръжката и доверието, което имаха към мен!

инж. Александър Александров "

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР