Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Антон Златанов

...
Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Антон Златанов
Коментари Харесай

Антон Златанов: Всеки от заснетите на пистата фенове ще бъде съден

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Антон Златанов съобщи пред медиите, че всеки един от почитателите на " Левски ", нахлули на пистата след втория гол за ЦСКА в дербито, ще бъде сниман и изправен пред съда.

" При минимално напрежение мина днешната среща. Тя се организира в условия, разнообразни от досегашните. Имаше единствено по 1000 души на бранш, което пък предразполагаше при хубавото време из целия град да има в заведенията да има хора и от двете агитки, които да гледат мача и да скандират. Това наложи да предприемем съществени ограничения по всички квартали, изключително в централна градска част на откритите заведения с очевидно масирано полицейско наличие, тъй че не са регистрирани никакви произшествия. Има единствено три арестувани лица - две за наркотични субстанции и едно за липса на документи за идентичност. ", разяснява Златанов.

Снимка: Lap.bg

" На самия стадион имаше малко напрежение при втория гол за " алените ", когато част от " синята " аудитория излезе на пистата. Предприехме със стюардите незабавни дейности, тъй че да не се позволява излизането на повече от тези стотина души на пистата. С помощта и на част от тарторите на агитката, които бяха долу, и на стюардите, се прибраха назад на трибуните. Не се е налагала по-твърда интервенция от страна на нашите чиновници. Припадна чиновник от жандармерията, наш чиновник от полицейския кордон, само че това няма връзка с някаква намеса, просто му прилоша. "

" Няма арестувани след нахлуването. Не се постановяваше да ескалираме в допълнение напрежението. Те влязоха, само че въпреки всичко това е нарушаване на закона. Знаете доста добре, че ние в тримесечен период, откакто прегледат записите нашите чиновници, всеки, който е стъпил на пистата, ще бъде разпознат и изправен пред съда. Причините за нахлуването могат да бъдат доста. За тях питайте хората от фенклуба. "

Снимка: Lap.bg

" За нас вътрешните несъгласия фенове-футболисти нямат значение. Следим ги. Очаквахме при неприятен резултат да има някакво напрежение. Имаше малко хора на трибуните, само че 1000 души, в случай че ги оставим да влязат на пистата, ще е проблем. Не се позволи това нещо. ", приключи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР