Директорът на Специализираната болница за активно лечение по детски болести

...
Директорът на Специализираната болница за активно лечение по детски болести
Коментари Харесай

Директорът на детската болница в София одобрява идеята за сливане с "Лозенец"

Директорът на Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев " в София Благомир Здравков дефинира като добър вид концепцията за построяването на ново детско лечебното заведение в парка на болница " Лозенец ", известна още като Правителствена болница. Пред Би Ти Ви той напомни, че концепцията не е нова и към този момент е била обсъждана в предходни държавни управления.

Предложението за юридическо обединение на двете лечебни заведения пристигна през вчерашния ден от здравния министър Стойчо Кацаров. Идеята е да се построи напълно нова сложна педиатрия в двора на " Лозенец ". Това обаче беше отхвърлено от изпълнителния шеф на Правителствена болница Радосвет Горнев такова обединение ще унищожи двете болнични заведения и няма да се сътвори нищо по-добро. Според него са нужни най-малко две години за реализация на плана.

" Това е едно положително краткотрайно решение. Трябва обаче доста подробен разбор на цялата обстановка, с цел да стане ясно на хората в " Лозенец ", както и на тези, които се планува да влязат там. Най-вероятно екипът на здравното министерство приготвя подобен разбор ", посочи Здравков.

Той изясни, че в детската болница няма скенер и ядрено-магнитен резонанс. Нямало и незабавно поделение, като това се дължало на нормативен акт, който не разрешавал сходно нещо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР