Директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов е уволнен след

...
Директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов е уволнен след
Коментари Харесай

След скандалите в СМГ: Уволниха директора й

Директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов е уволнен след свадите в едно от най-елитните учебни заведения у нас.

Комисия от Регионалното ръководство по образованието в София-град връчи заповедта. Той дълго време се е запознавал, по думите на моите сътрудници, със заповедта, след което в негово наличие, тъй като се е отказал да се разпише, заповедта е връчена в изискванията на отвод, пред очевидци и комисията от РУО-София. Това заяви на брифинг началникът на РУО- София Ваня Кастрева, съобщи Dariknews.

Тя посочи, че заповедта за уволняване на шефа на СМГ влиза в действие от през днешния ден, съгласно наредбите на Кодекса на труда. Утре би трябвало да има краткотрайно ръководещ на длъжността шеф на СМГ, а конкурс за избирането на нов шеф ще бъде проведен по-късно, заяви Кастрева.

На уеб страницата на РУО-София е оповестена информация за свободно място за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Софийската математическа гимназия, който ще назнача аз, изясни Ваня Кастрева и означи, че това би трябвало да стане бързо, тъй като остава малко време до началото на новата образователна година.

Кандидатите за изпълняващ длъжността шеф на СМГ би трябвало да имат най-малко пет години педагогичен стаж и педагогическа дееспособност, като те могат да не са единствено от СМГ.

Конкурсите за шефове на учебни заведения се афишират на друго равнище - за целия район или за цялата страна, а към сегашния миг състезания за шефове няма оповестени, сподели Кастрева. Тя съобщи, че "г-н Стоянов е в цялостното си право, откакто не пожела самичък да подаде своята оставка,

да апелира тази заповед пред съда ".

За да бъде разгласен конкурс за шеф на СМГ, "първо би трябвало да завърши съответното дело, в случай че има такова ", изясни Ваня Кастрева. Тя сподели, че в този момент има процедура, съгласно която учебните печати и ключове, и учебната документи би трябвало да бъдат предадени на учебна комисия.

Конфликтите в Софийската математическа гимназия започнаха преди месеци, откакто шефът Антони Стоянов уволнни учителката Петя Тодорова и не възобнови контракти на други учители. Според Стоянов Тодорова е уронила престижа на СМГ след присъединяване си в комисията за математическото съревнование "Европейско кенгуру ". Учителката изрично отхвърля тези твързения. Преди десетина дни от РУО-София желаеха оставката на Стоянов, учители, родители и възпитаници се оповестиха в негова отбрана, а други учители пък обявиха, че "няма да влязат на 15 септември, в случай че Стоянов още е шеф ".

Междувременно до момента в който Стоянов бе в отпуска, неговият заместител върна на работа уволнената учителка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР