Директорът на селекционния съвет на Лудогорец Димитър Божкилов определи ЦСКА

...
Директорът на селекционния съвет на Лудогорец Димитър Божкилов определи ЦСКА
Коментари Харесай

Димитър Божкилов: ЦСКА 1948 е един от най-тежките възможни съперници за Купата, доказали сме, че за Лудогорец няма невъзможни неща

Директорът на селекционния съвет на Лудогорец Димитър Божкилов дефинира ЦСКА 1948 като " един от най-тежките вероятни противници ", откакто ориста отреди точно " алените " да бъдат противник на разградчани в четвъртфиналите на шампионата за Купата на България.

Божкилов регистрира още, че при започване на пролетния дял на футбола у нас предстоят няколко дуела сред " орлите " и столичани и добави, че чака доста тежък февруари за българския първенец поради уговорките му и в шампионата Лига на конференциите.

" Може да се каже, че това е един от най-тежките вероятни противници. Но очевидно по този начин сме орисани - би трябвало да играем много мачове през февруари с ЦСКА 1948. И се обрисува доста тежък февруари за нас. Не единствено поради тези мачове, само че и поради отсрочените от шампионата, и поради Лигата на конференциите ", разяснява шефът на скаутския отдел в Лудогорец.

Димитър Божкилов приказва още и за, споделяйки, че напоследък в отбора се е понатрупала отмалялост от значимите мачове.

" Ние сме потвърдили, че за нас няма невъзможни неща. Наистина обрисуваше се много тежка група. Още от началото знаехме, че ще бъде по този начин. Нордселанд през предходната година се показаха чудесно в датското състезание. Бориха се до последно за купата и я изпуснаха в последния миг. Виждате какво прави Копенхаген - от тяхната група се класира напред в Шампионската лига. Така че бяхме извънредно наясно какво ще се случи. За Фенербахче няма какво да разясняваме. И един обичайно неуместен тим от Словакия. Успяхме да излезем от доста тежка обстановка с напъните на всички в клуба. Така че това е триумф освен за Лудогорец, само че и за българския футбол. И освен финансово, само че и репутационно ", съобщи Божкилов.

" Почивката идва в най-точния миг, тъй като се натрупаха много мачове - изиграли сме към 14-15 мача повече от съперниците. И колкото и огромен набор от футболисти да имаш, те също се изразходват чисто ментално към края на сезона. Благодарим на нашите сътрудници от ЦСКА 1948 за разбирането за преместването на мача за Суперкупата, тъй като трябваше да се играе тези дни ", добави той.

Директорът на селекционния съвет на Лудогорец не пропусна и тематиката с прехвърлянията в клуба през зимата, а най-после сложи оценка на представянето на разградчани през есента.

" Относно селекцията, ще има някакво придвижване. То постоянно има някакво придвижване. Така че това ще стане ясно идните седмици и месеци ", показа Димитър Божкилов.

" Бих споделил в случай че би трябвало да боравим с числа - оценката ми е доста добра към отлична. Естествено, краят беше отличен. Няма какво да желаеме повече от това. Спечелихме против най-големите си съперници в този миг, при сгъстена стратегия от мачове. В рамките на доста малко време го направихме, освен че успяхме да ги победим. Това в допълнение подвига степента на успеваемост и по тази причина слагам такава висока оценка. Най-вече поради тежестта на момента и поради много контузени футболисти, които са в отбора. Преди мача през вчерашния ден да вземем за пример имахме някои заболели, по тази причина го назовавам някакъв героизъм. Искам да благодаря на играчите ни и на треньора, а също по този начин и на публиката, която даде подтик на тима ", приключи той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР