Директорът на СДВР и заместникът му подвеждат министър Демержиев да

...
Директорът на СДВР и заместникът му подвеждат министър Демержиев да
Коментари Харесай

Директорът на СДВР и заместникът му подвеждат министър Демержиев да награди служители, разследвани за тежки нарушения


Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи и заместникът му подвеждат министър Демержиев да награди чиновници, разследвани за тежки нарушавания, научи Breaking.bg от свои източници в Министерство на вътрешните работи.

Случката е прикрита от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи в лицето на шефа Милтенов и заместникът му Алексиев, тъй като се е случила на 28.09.2022г., три дни след злополуката на Околовръстния път, когато Димитър Любенов умъртви френски жител, ескортиран преди този момент от чиновници на Шесто РПУ. В началото на януари двамата служители на реда бяха дисциплинарно уволнени.

Притеснени за постовете си, висшите ръководители прикрили случай, в който патрул на пътна полиция е карал след автомобил, в който се превозвали незаконни мигранти. Неочаквано, а и поради високата скорост, автомобилът с мигрантите претърпява злополука, като лидерът изчезва от местопроизшествието, само че няколко от тях са в тежко положение в болница.

Патрулът на КАТ, вместо да спре, подминава протичащото се пред очите им ПТП, а на мястото идва различен екип на пътна полиция. Предполага се, че чиновниците на първия екип са били обезпокоени, тъй като са правили нерегламентирани дейности и са предпочели да изчезнат. Това е известно в Столична дирекция на вътрешните работи и в КАТ. Вместо случая да се оповести и да се назначи инспекция, Милтенов и Алексиев вземат решение да го скрият, обезпокоени за постовете си, тъй като това би бил следващ фрапиращ случай, за който към този момент няма на кого да трансферират виновността, предвид на поредицата издънки в Столична дирекция на вътрешните работи, дължащи се на некомпетентното им ръководство.

Известно е, че и двамата са с последно предизвестие от страна на управлението на министерството. Това обаче е довело до такава степен, че единия от чиновниците от въпросния екип е препоръчан и към този момент награден от министър Демерджиев поради отказания рушвет.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР