Директорът на руския изследователски център Гамалея Александър Гинцбург съобщи, че

...
Директорът на руския изследователски център Гамалея Александър Гинцбург съобщи, че
Коментари Харесай

Преговаря се за производството на Спутник лайт в Сърбия

Директорът на съветския проучвателен център " Гамалея " Александър Гинцбург заяви, че се водят диалози за започване на произвеждане на имунизацията против COVID-19 " Спутник лайт " в Сърбия, само че е прекомерно рано да се дават детайлности, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30579
" Тази еднокомпонентна версия на " Спутник V " бързо получи световно самопризнание - наскоро и Индия се причисли към страните, които утвърдиха потреблението на препарата, а те са повече от 30. Уверени сме, че сръбските вирусолози от института " Торлак " могат да имат забележителен принос за нейното световно произвеждане ", сподели пред белградския вестник " Политика " Гинцбург.

Руският академик уточни, че той и сътрудниците му са извънредно горди със съдействието си със Сърбия и изключително с Института по вирусология " Торлак ".

Гинцбург, като напомни, че Сърбия е една от страните, които първи в света започнаха да употребяват " Спутник V " и измежду първите, които започнаха производството ѝ, като до момента са създадени два милиона дози.

 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30579  Шведските управляващи скоро ще престанат да считат COVID-19 за рисково за обществото заболяване Шведските управляващи скоро ще престанат да считат COVID-19 за рисково за обществото заболяване  Ваксинираният 8 пъти Владимир Жириновски е в болница с COVID-19 Ваксинираният 8 пъти Владимир Жириновски е в болница с COVID-19  Четири жертви на COVID-19 в Габровско Четири жертви на COVID-19 в Габровско
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР