Директорът на Рeгионалната инспекция по околната среда и горите /РИОСВ/

...
Директорът на Рeгионалната инспекция по околната среда и горите /РИОСВ/
Коментари Харесай

РИОСВ към гражданите на Русе: Няма специализирано законодателство за лоши миризми

Директорът на Рeгионалната ревизия по околната среда и горите /РИОСВ/ в Русе инж. Цонка Христова и шефовете на дирекции в инспекцията организираха среща с жители във връзка техните терзания по отношение на чистотата на въздуха в града.

Дискусията се организира по самодейност на будни жители , проведени посредством обществените мрежи във връзка множеството подадени сигнали за неприятни миризми в града през последните месеци .

Коментирани бяха активността и контрола на няколко сдружения, които хората свързват с миризми на бакелит, органика и други Гражданите демонстрираха интерес по отношение на въпроси като смяна на комплексните разрешителни на операторите , разширение обсега на измерваните атмосферни замърсители, смяна в нармативната уредба и други

Инж. Цонка Христова сложи на дневен ред компетентностите на екоинспекцията , опциите за реакция на при постъпване на сигнали и рестриктивните мерки, които законадателството постанова във връзка с контрола за миризмите . Тъй като на този стадий няма профилирано законодателство за миризми , тя осведоми за работата на специфична работна група, която работи по този проблем. Тя пое ангажимент за инициирането на нова среща, на която ще бъдат поканени и представители на други институции и общината за синхронизиране напъните на обществеността на Русе и институциите.

Инж. Христова изрази подготвеност за съдействие и открита полемика с участниците в срещата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР