Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли

...
Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли
Коментари Харесай

След среща с майката на Даная: Директорът на Пирогов няма да подаде оставка

Директорът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров отхвърля да се отдръпна от поста на този стадий. Това стана ясно след негова среща с Ани Стоянова, майка на умрялата в болничното заведение Даная.

Срещата пристигна след митинг с искане за отстраняването на шефа и осъществяване на справедлива инспекция на обстоятелствата към гибелта на 15-годишното момиче.

Въпреки поръчката за целодневен митинг пред болничното заведение майката на Даная и подкрепящи я родители го прекратиха в ранния следобяд и се срещнаха с шефа доктор Валентин Димитров. На срещата е разискван казусът с умрялото момиче, както и желани от тях дейности, които да бъдат подхванати, изясни в обществените мрежи Кремена Кунева от фондация " Даная ". 

В ефира на БНП юристът по здравно право доктор Мария Петрова съобщи, че контролът върху лечебните заведения у нас би трябвало да се упражнява от независима организация, а не от конструкция на здравното министерство:

" Всички тези инспекции на инспекциите ще са безплодни, тъй като - първо, в България нямаме стандарт на водене да здравна документи, а огромна част от тези инспекции, да не кажа всички, се вършат по документи. Второ, аз съм сюрпризирана за какво прокуратурата мълчи ".

Все още няма резултати от втората инспекция на организация Медицински контрол по този случай. Здравният министър се ангажира да назначи трета инспекция, която да завърши до края на февруари. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР