Директорът на общинското предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев е

...
Директорът на общинското предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев е
Коментари Харесай

Веселин Козарев: Очакваме пловдивчани активно да участват в ...

Директорът на общинското дружество „ Градини и паркове “ Веселин Козарев е измежду главните основатели на първото огромно разчистване с присъединяване на жители на парк „ Лаута “.

Официалният старт на акцията под наслов „ Мисия „ Лаута “ е на 2 октомври (събота). Сборният пункт е в 10 часа пред чешмата до барбекютата на централната алея в парка.

„ Идеята за сходно събитие, към което да притеглим и загрижени за зелената система пловдивчани, е още от пролетта. Тя става действителност с помощта на взаимните ни старания с кмета на „ Тракия “ Костадин Димитров и шефа на „ Чистота “ Димитър Георгиев. Привлечена е поддръжката на цивилен сдружения и одобрени пловдивски компании “, разяснява Козарев.

Според него дейното присъединяване на жителите ще е скъпа помощ „ Лаута “ да се трансформира освен в още по-привлекателно, само че и по-безопасно място за отдих. През последните години паркът е уголемен с близо 80 декара в южна посока. Засадени са над 2000 нови дървета, построена е поливна система, направени са нови алеи. Реализираните хрумвания на районния кмет Костадин Димитров способстваха „ Лаута “ да се преобрази в обичано място за отмора освен за жителите на „ Тракия “, само че и за пловдивчани от целия град. Същевременно в парка се организират доста събития, които притеглят и стотици гости от други обитаеми места.

„ Акцентът на сегашната акция е да прочистим изсъхналите и рискови дървета от вътрешността на лесопарка. Цяла седмица към този момент наши профилирани екипи обработват паднали по време на последните стихии дървета и клони. Разчитаме доброволците, които ще дойдат в събота, да оказват помощ за изнасянето на трупите, тъй че разходката измежду гората също да е безвредна, а и там да оформим нови алеи “, споделя Веселин Козарев.

Акцията е подкрепена от Сдружение „ БГ Бъди активен” и план „ Партньорство за красива и чиста България”.

Предвижда се лотария с награди за участниците със съдействието на Хобо България, Елко Мес, Белла България, Метал ин, Биттел, Бг Радио.

Партньори на събитието са РД Студио, „ БИО ПАК БГ” ООД, които ще дарят биоразградими чували и ръкавици.

Вестник " Марица " е медиен сътрудник на събитието.

За още настоящи пловдивски събития четете в новия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР