Директорът на общинското предприятие Чистота в Кюстендил Валентин Смоков е

...
Директорът на общинското предприятие Чистота в Кюстендил Валентин Смоков е
Коментари Харесай

Шефът на Чистота“-та в Кюстендил се хързулна по непочистения сняг

Директорът на общинското дружество " Чистота " в Кюстендил Валентин Смоков е отхвърлен от служба тази заран.

Това заяви на брифинг кметът на Кюстендил Огнян Атанасов, представен от Българска телеграфна агенция. Причината за решението му са поледиците и зародилите вследствие на това произшествия с жители.

Атанасов заяви, че е открил, че от четири налични машини за култивиране на пътищата против лед, тази заран на линия е била единствено една.

" Извинявам се на съгражданите ни за ситуацията, сервирам извинения и на хората, които чакат храна от " Социален патронаж ", чиито екипи не са съумели да стигнат до адресите, поради заледяването ", сподели Атанасов.

Кметът уточни, че е дал на шефа на общинското дружество " Чистота " 20-дневно предупреждение,

а до тогава постът ще заеме актуалният заместник-директор на предприятието. От през днешния ден стартира и цялостен финансов одит на общинското дружество, сподели още кметът Атанасов. По думите му следва то да проработи по друг метод и с нова идея.

Осем сигнала са постъпили в Община Кюстендил тази заран поради заледяването на улиците и зародилите вследствие на това произшествия. Има и пътнотранспортно произшествие, при което няма без жертви, сподели инспекция на Българска телеграфна агенция.

Около минус два градуса бяха температурите тази заран в 7:00 часа, само че по това време имаше и лек дъжд, който е станал причина за поледицата, споделиха за Българска телеграфна агенция от Националния институт по метеорология и хидрология в Кюстендил.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР