Директорът на Националния музей Аристанбек Мухамедиули е арестуван.„Службата за борба

...
Директорът на Националния музей Аристанбек Мухамедиули е арестуван.„Службата за борба
Коментари Харесай

Арестуваха казахстанския директор на Националния музей

Директорът на Националния музей Аристанбек Мухамедиули е задържан.

„ Службата за битка с корупцията на град Нур-Султан организира досъдебно следствие против чиновници на Националния музей на Република Казахстан и други лица за заграбване на бюджетни средства в размер на 146 милиона тенге като част от контракт за социална поръчка за интернационалната галерия " Шествието на златния човек из музеите на света ", се споделя в известието.

Отбелязва се, че на 28 май със глобата на съда против Аристанбек Мухамедиули е определена мярка за неотклонение " задържане под стража ". Разследването продължава. Друга информация в полза на следствието не предстои на откриване.

Пресслужбата на съда в Нур-Султан заяви, че Специализираният междуокръжен следствен съд на столицата е постановил превантивна мярка под формата на задържане под стража против Мухамедиули за период от два месеца.

На 16 май стана известно, че Службата за битка с корупцията води досъдебно следствие против чиновници на Националния музей за заграбване на 146 милиона тенге по контракт за социална поръчка за интернационална галерия.

В медиите се появи информация, че шефът на Националния музей, някогашният министър на културата Аристанбек Мухамедиули, си е „ прерязал вените “. Говорителят му отхвърли тази информация и даде обещание да организира онлайн брифинг.

По-късно шефът на Националния музей разгласява и апел в обществените мрежи, в който декларира, че се пробват да го очернят.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР