Директорът на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични

...
Директорът на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични
Коментари Харесай

Още един директор на голяма болница беше отстранен от поста си изненадващо

Директорът на Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести проф. Бранимир Спасов е отхвърлен от служба. Това удостовери той пред Българска телеграфна агенция. По думите заповедта за отстраняването от поста му е била връчена на 6 април 2022 година, след осъществен одитен отчет, с който той не е бил осведомен. 

Мотивите в заповедта са констатации от одитен отчет, осъществен от дирекция " Вътрешен одит “ на Министерството на здравеопазването, добави той.

Докладът от одита не ми е възложен и по тази причина съм внесъл две молби в деловодството на Министерството на здравеопазването – едната е в качеството ми на жител, а другата – по Закона за достъп до социална информация, сподели още проф. Спасов.

В момента нямам пълномощия, нямам право да подписвам заплати, нямам право да подписвам каквито и да е финансови документи, добави той.

Според предварителния финансов доклад на болничното заведение лечебното заведение завършва 2021 година с облага от над 2 млн. лева, уточни проф. Спасов. По думите му за първото тримесечие на 2022 година облагата е над 500 хиляди лева, добави той.

Мандатът на изпълнителния шеф на болничното заведение е три години, като проф. Спасов е бил назначен за шеф на 15 септември 2021 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР