Директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов вижда в

...
Директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов вижда в
Коментари Харесай

Сарафов се оплака от недопустим натиск заради назначената му проверка


Директорът на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов вижда в разпоредената проверка за активността му опит за напън. В отворено писмо, публикувано от Българска телеграфна агенция, той остро възразява против инспекцията и счита, че тя е инициирана поради неговата позиция по отношение на основния прокурор Иван Гешев.

Писмото е адресирано до Даниела Машева, която сега замества излезлият в отпуск Гешев. Тя е тази, която се е подписала под заповедта за начало на инспекцията против Сарафов. С нея се подрежда цялостна проверка на работата и активността на ръководеното от него Националн разследване за интервала от началото на 2022 година досега. Проверката идва седмица, откакто Сарафов внесе сигнал в прокуратурата против началника си Гешев по обвинявания в няколко закононарушения.

" Разпоредената от Вас точно в този миг проверка оставя в мен дълбокото разбиране, че върху ми се упражнява неприемлив длъжностен напън поради изразената от мен кардинална позиция, очевидно засегнала мощно личността на господин Гешев. Считам за безусловно неприемливо да употребявате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите дейности и в отбрана на персоналните му ползи ", написа той в писмото до Машева.

Сарафов акцентира, че основният прокурор е " подготвен да употребява " както заместничката си, по този начин и всички прокурори и следователи като " инструмент в опит да се разправи с неуместните му ".

Ръководителят на Националното разследване упорства отговор от Машева по три въпроса:
Вие сама ли решихте да назначите тази проверка, или това ви беше разпоредено от намиращия се по това време в отпуск основен прокурор?Какво Ви предизвика да назначите проверката точно в този миг, имайки поради, че съм административен началник на Национална следствена служба към този момент шеста година и административната ми активност в никакъв случай не е представлявала интерес за управлението на прокуратурата?Очевидно става въпрос за неочаквана и тематична проверка, а не такава, залегнала в проекта за проверки на Прокуратура на Република България – в този смисъл има ли сигнали от магистрати и чиновници от Национална следствена служба против работата ми като шеф на службата?
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР