Директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов ще заеме

...
Директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов ще заеме
Коментари Харесай

Борислав Сарафов - новият временен главен прокурор

Директорът на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов ще заеме поста на краткотрайно изпълняващ функционалностите на основен прокурор, откакто обвинител номер едно Иван Гешев бе отхвърлен от поста си. Това стана ясно на изключително съвещание на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, на която членовете на кадровия орган разискаха вероятните претенденти за овакантения пост на основния прокурор. Припомняме, през вчерашния ден президентът, столът основен прокурор остана празен.

Кадровиците гласоподаваха за кандидатурата на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите основен прокурор до встъпване в служба за нов основен прокурор на Република България с 8 гласа " за " и 1 глас " срещу " - на Пламен Найденов.

Магистратите избираха измежду трима от заместниците на досегашния основния прокурор Иван Гешев, които обявиха своето единодушие - Борислав Сарафов, Десислава Пиронева и Даниела Машева, която обаче е в отпуска. Стана ясно, че единствена Красимира Филипова е отказала да заеме овакантения пост,.

Ако никои от заместниците не се съгласи да заеме поста, тогава кадровиците ще се извърнат към прокурори от Върховната касационна прокуратура (ВКП) .
 Иван Гешев отхвърлен от Висш съдебен съвет от поста основен прокурор
Иван Гешев отхвърлен от Висш съдебен съвет от поста основен прокурор

16 гласа " за " уронването на престижа на правосъдната власт

Пламен Найденов счита, че най-правилното решение следва да се изиска единодушието от всички заместник-главни прокурори на досегашния обвинител номер едно Иван Гешев.

Йордан Стоев настоя първо магистратите да се спрат на името и тогава да се предложения индивидът, който към този момент е изявил единодушието си да заеме овакантената служба на поста основен прокурор.

В началото на изключителното съвещание на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет стана ясно, че един от заместниците на досегашния основен прокурор Иван Гешев - .
 Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра за избор на краткотраен заместител на Гешев
Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра за избор на краткотраен заместител на Гешев

Атанаска Дишева пък упорства решението да се вземе от Пленума на Висшия правосъден съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР