Директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов

...
Директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Борислав Сарафов е с охрана по неотложност

Директорът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов е с наложена защита още от понеделник по " необходимост ". Не е ясно докога ще бъде защитаван. Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков по време на чуването му в пленарна зала по проблема.

" Мисля, че в този случай беше належащо да се сложи такава защита и поемам отговорността за това свое решение. То беше доказано на идващия ден и от съвета за отбрана, ще бъде преразглеждано регулярно. Ситуацията фактически е невиждана, извънредно неприятна, само че имайки поради, че неотдавна избухна бомба до колата на основния прокурор, на мен ми се коства, че не би трябвало да се поемат каквито и да било опасности ", уточни Зарков. Той не сподели дали има действителна опасност за живота на Сарафов и от кое място би могла да пристигна тя.

Заместник-главният прокурор изиска в понеделник оставката на началника си – основният прокурор Иван Гешев, като съобщи, че „ познавам Гешев и се опасявам за живота си “. Във вторник Сарафов внесе в Софийска градска прокуратура сигнал против Гешев, както и във Висшия правосъден съвет.

Той е изискал защита документално и я получил на 15 май вечерта. Охраната е предоставена от Бюрото за отбрана на свиделите, което преди 2 година бе трансферирано от прокуратурата към Министерството на правораздаването.

" Това, че сме назначили тази защита не значи нито че одобряваме, нито че отхвърляме неговите изказвания " , съобщи служебният правосъден министър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР