Директорът на Национална полиция Христо Терзийски каза, че в обкръжението

...
Директорът на Национална полиция Христо Терзийски каза, че в обкръжението
Коментари Харесай

След случая в Нови Искър МВР се оплака, че гражданите не информирали за издирвани заподозрени

Директорът на " Национална полиция " Христо Терзийски сподели, че в обкръжението на обвинения за шесторното ликвидиране в Нови Искър Росен Ангелов е имало хора, които са знаели, че той е разгласен за търсене още през 2009 година и не са подали информация до институциите.

" Към момента полицията има данни, че в обкръжението на Ангелов е имало хора, които са знаели, че той е разгласен за търсене като предстоящ пандизчия. И хората изобщо не са създали труда да подадат каквато и да е информация, че контактуват с такива лица, които са били наказани, с влезнали в действие присъда ", съобщи на брифинг Терзийски. Темата на конференцията беше друга - още веднъж за ликвидиране, станало тази заран в София. Повече за убийството на предприемача Петър Христов четете тук, а за версиите на полицията досега вижте тук.

По думите на Терзийски, както и на шефа на Столичната полиция Ивайло Иванов полицията е направила нужното за убийствата в Нови Искър. Те обясниха, че по външни признаци гилзите, с които се допуска, че се е самоубил Росен Ангелов дават отговор на тези, с които са убити шестимата в нощта на 31-ви против 1-ви. Но Министерство на вътрешните работи чака резултатите от балистичната експертиза, с цел да удостовери информацията сигурно.

На въпроса по какъв начин е издирван Ангелов, който е разгласен за търсене още през 2009 година, Терзийски съобщи, че са проверявани няколко пъти адресите му, които са в Добрич, на територията на 2-ро районно в София, както и адреси, които съгласно оперативна информация Ангелов е обитавал в региона на полицията на Своге. Проверките са правени директно след оповестяването му за общодържавно търсене.

Във връзка с роман пред медиите на човек, който твърди, че е работил с Ангелов, Терзийски изрази възмущението си, че се " дава трибуната на човек, който е работил с него в автосервиза. Той знае, че това е човек с присъда, който е разгласен за търсене и вижда жена, която е убита и той прави една разумна връзка сред дамата, която е убита - някогашна жена на въпросния Росен и той не подава безусловно никаква информация към който и да е орган в тази страна ".

" Няма нито един сигнал от човек от " Дружба ", където е живял дълго, нито от сервиза, където е работил ", оплака се още шефът на " Национална полиция ".

" И аз по тази причина желая, може би приказвам малко емоцианално, само че би трябвало да се замислим, че да свършим ние някаква работа, би трябвало обществото да ни спомага по някакъв метод. Проверяваме всеки един сигнал - подправен, меродавен, недействителен. Да, най-вероятно и ние имаме пропуски, аз не мога да кажа, че сме безгрешни, само че ние разчитаме на свидетелски показания ", разяснява още той.

" Ами ние имаме хора, които от много по-дълго време са оповестени за търсене с влезнали в действие присъди и най-вероятно се намират на най-различни места на планетата. Затова разгласяваме такива хора и през Интерпол, и Европол. " Така Терзийски отговори на въпроса за какво не са могли да открият Ангелов осем години.

Росен Ангелов беше търсен в региона на софийското село Луково, откакто на 2 януари бяха открити шестима убити в къща в Нови Искър. Пет дни по-късно основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разгласи, че Ангелов евентуално се е самоубил. Повече за казаното от Маринов четете тук.

Жертвите на тежкото закононарушение, за което е обвинен Ангелов, са Неделчо Юнаков (роден 1976 г.), неговият наследник Георги Юнаков (роден 1998 г.), тъщата му Еленка Бурджиева (родена 1945 г.), доведената му щерка Нанси Иванова (родена 2001 г.), нейният другар Боби Иванов (роден 1999 г.) и Кети Кюхова (родена 1973 г.), с която Юнаков е живеел на фамилни начала.

В търсенето на Ангелов се включиха сили на Министерство на вътрешните работи, специфичните елементи, жандармерията и армията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР