Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн заяви, че предложението на президента

...
Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн заяви, че предложението на президента
Коментари Харесай

НАСА: $1,6 млрд. за 2020 г. – добър старт за мисия на Луната

Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн съобщи, че предлагането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за разпределяне на 1,6 милиарда $ бюджет за организацията е " добър старт " за изпращане на астронавти на Луната, осведоми АП.

Брайдънстайн означи, че 1,6 милиарда $ са задоволителни за 2020 година, само че са нужни още пари за кацане на " идващия човек и първата жена " на Луната до 2024.

Това е добър старт, доста почтено предложение от администрацията, което ни държи дружно, придвижвани напред, разясни админът.

Преди дни Тръмп разгласи, че ще предложи спомагателни 1,6 милиарда $ за възобновяване на величието на НАСА и връщането й на Луната, а по-късно на Марс.

Според специалисти Съединени американски щати са изхарчили 21 милиарда $ за изпращането на Нийл Армстронг на Луната. Днес, в случай че се употребява същата технология, това би означавало към 200 милиарда $ разноски. Експертите считат, че идващите години Съединени американски щати могат да изпратят хора на Луната за 40-60 милиарда $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР