Директорът на крупната американска риболовна компания Trident Seafoods, Джо Бандрант,

...
Директорът на крупната американска риболовна компания Trident Seafoods, Джо Бандрант,
Коментари Харесай

Крупна американска риболовна компания обвини руските си конкуренти в дъмпинг на цените на световния пазар

Директорът на крупната американска риболовна компания Trident Seafoods, Джо Бандрант, в писмо до своите контрагенти упрекна съветските риболовни компании в дъмпинг на цените на сьомгата на международния пазар. За това написа профилираното издание Undercurrent News, базирайки се на самия документ.

В него се твърди, че заради огромния улов на сьомга - най-вече розова сьомга, съветските риболовци намаляват цените на разфасовките " риба без глава " и " почистена риба " (без вътрешности).

От Trident Seafoods показват, че в този момент цената на розовата сьомга на интернационалните пазари е спаднала до равнищата от 1990 година.

Източници на изданието Undercurrent News настояват, че американските риболовци са подготвени да доставят риба от Аляска в Китай по цена " на едро " 1,98-2,56 $ за 1 кг, до момента в който съветските риболовци продават тези рибни артикули в диапазона 1,54-1,98 $ за 1 кг.

Други огромни американски риболовни компании, запитани от профилираното издание, дават отговор, че няма да вземат участие в риболова тази есен, защото цените за уловената риба не биха покрили разноските им по самия лов на риба. От Trident Seafoods обаче, не са дали отговор на този въпрос.
 Покупателната дарба на заплатите в Русия изразена в... червен хайвер
Покупателната дарба на заплатите в Русия изразена в... червен хайвер

Преди 10 години благосъстоянието на руснаците " от позиция на хайвера " е било по-високо
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР