Директорът на кинофестивала в Кан Тиери Фремо и президентката Ирис

...
Директорът на кинофестивала в Кан Тиери Фремо и президентката Ирис
Коментари Харесай

Мария Бакалова и Константин Божанов в официалната селекция на кинофестивала в Кан

Директорът на кинофестивала в Кан Тиери Фремо и президентката Ирис Кноблох през днешния ден оповестиха формалната селекция на 77-ото му издание . В нея попадат българската актриса Мария Бакалова и режисьорът Константин Божанов , стана ясно от програмата, показана в изданието Variety.

Номинираната за " Оскар " Мария Бакалова се превъплъщава в облика на Ивана Тръмп в биографичния филм " Стажантът " (The Apprentice) на режисьора Али Абаси, който е включен в конкурсната стратегия и ще се съревновава за премията " Златна палма ". В ролята на младия Доналд Тръмп феновете ще видят румънско-американския артист Себастиан Стан.

Лентата наблюдава времето на Тръмп като предприемач с недвижими парцели през 70-те и 80-те години на предишния век. Мария Бакалова не за първи път е в формалната селекция на Кан. През 2021 година филмът с нейно присъединяване " Жените в действителност плачат " на Мина Милева и Весела Казакова беше показан в паралелната секция " Особен взор ".

Тази година измежду филмите в " Особен взор " е и " Безсрамните " (The Shameless) на режисьора и сценарист Константин Божанов ( " Аве ", " И след това светлина " ) - копродукция на Франция, Швейцария и България с присъединяване на индийски артисти, измежду които Мита Васишт, Танмей Данания и Аурошика Дей. Филмът споделя за неразрешената обич сред две девойки в строго патриархална страна.

Световната премиера на дебютния филм на Божанов " Аве " се състоя в паралелната стратегия " Седмица на рецензията " в Кан през 2011 година Тазгодишното 77-о издание на кинофестивала в Кан ще се организира сред 14 и 25 май. Председател на журито ще бъде американската режисьорка Грета Гъруиг.
 Ивана Тръмп в компанията на приятеля си Росано Рубиконди
Проявата ще бъде открита със международната премиера на комедията " Второ деяние " (Le deuxieme acte) на френския режисьор Куентен Дюпийо и с присъединяване на Леа Сейду. Филмът не е включен в съревнованието за " Златна палма ".

Извън конкурсната стратегия ще бъдат показани също " Фюриоза: Сага за Лудия Макс " - новата част от франчайза на Джордж Милър с присъединяване на Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт, и " Хоризонт: Американска сага ", с който Кевин Костнър се завръща в света на уестърна като режисьор и реализатор на основната роля.
 Легендата Джордж Лукас (вдясно) в компанията на не по-малко именития режисьор Мартин Скорсезе
Сред филмите, които ще се съревновават за " Златна палма " с изключение на " Стажантът " с Мария Бакалова и Себастиан Стан, са " Мегалополис " на Франсис Форд Копола, " Покров " на Дейвид Кроненбърг, " Птица " на Андреа Арнолд, " Видове добрина " на Йоргос Лантимос. Легендарният режисьор Джордж Лукас - " бащата " на паметната сага " Междузвездни войни " , ще бъде почетен с почетна " Златна палма ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР