Директорът на Федералното бюро за разследване Кристофър Рей каза пред

...
Директорът на Федералното бюро за разследване Кристофър Рей каза пред
Коментари Харесай

ФБР е „изключително загрижeно“ за операциите на TikTok в САЩ

Директорът на Федералното бюро за следствие Кристофър Рей сподели пред законодателите във вторник, че е „ извънредно угрижен “ за интервенциите на TikTok в Съединени американски щати, съобщи Си Ен Би Си.

„ Има опасения за националната сигурност най-малко от страна на ФБР по отношение на TikTok “, сподели Рей на членовете на Комисията по вътрешна сигурност на Камарата на представителите по време на чуване по отношение на международните закани.

 „ Те включват опцията китайското държавно управление да употребява приложение, с цел да управлява събирането на данни на милиони консуматори, или пък да управлява логаритъма за рекомендации, който може да се употребява за интервенции на въздействие “, добави той.

Коментарите на Рей надграждат върху тези на други държавни чиновници и членове на Конгреса, които показаха бездънен песимизъм по отношение на способността на притежаваната от Китай платформа за шерване на малко видео наличие да пази потребителската информация на потребителите в Съединени американски щати от държавното управление в Пекин. TikTok твърди, че не съхранява потребителски данни от Съединени американски щати в Китай, където законът разрешава на държавното управление да принуждава фирмите да предават вътрешна информация.

Рей сподели, че законът самичък по себе си е „ задоволително съображение да бъдем извънредно загрижени “.

„ Както посочи шеф Рой в своите забележки, приносът на ФБР се преглежда като част от нашите настоящи договаряния с държавното управление на Съединени американски щати “, сподели представител на TikTok в изказване след чуването на шефа на БФР.

„ Въпреки че не можем да разясняваме спецификата на тези поверителни полемики, ние сме уверени, че сме на път да успокоим изцяло всички рационални опасения за националната сигурност на Съединени американски щати “, добави той.

По-рано „ Ню Йорк таймс “ заяви, че администрацията на Байдън е покрай договорка с компанията, която да й разреши да продължи да работи в Съединени американски щати при по-строги ограничения за сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР