Директорът на драматичния театър в град Габрово категорично заяви пред

...
Директорът на драматичния театър в град Габрово категорично заяви пред
Коментари Харесай

Директорът на Държавния театър в Габрово пред Фрог: Михайлов не дойде на работа два дни. Затова е освободен

Директорът на трагичния спектакъл в град Габрово изрично съобщи пред ФрогНюз, че освобождението на актьора Даниел Михайлов няма нищо общо с участията му в митингите против ръководещите. Актьорът е бил освободен поради отсъствие на работа в няколко поредни дни.
Ето и целият диалог:

Господин Койчев, в действителност ли е уволнен артист поради гражданска позиция?

Нека Ви кажа цялата последователност на събитията. Даниел Михайлов беше определен след извършен кастинг за артисти мъже за плана " Под Игото 1984 година ". Той беше трети в класирането и заради обстоятелството, че един от определените от нас артисти се отхвърли впоследстви, ролята бе дадена на Михайлов. Това бе на 27 юни.

На 1 август спряхме подготовки, тъй като пуснах целият спектакъл в полагаемия едномесечен заплатен отпуск.

Първият работен ден беше на 31 август. После имахме няколко почивни дни.

4 септември беше работен ден. В 9:13 ч. аз получих телефонно позвъняване от господин Михайлов, че няма да пристигна на работа. Каза, че е отвън Габрово и няма пари да се прибере, че знае, че ще има последици, само че ще се появи на подготовки в късния следобед.

Минаха два дни и той не пристигна на работа. Дойде през днешния ден. Заявих му, че заради трудово нарушаване ще бъде освободен. Това е главната причина да го освободя.

Той бе на 6-месечен изпитателен период.

Тоест никой не Ви се е обадил, с цел да Ви подреди нещо такова?

Абсолютно нищо общо няма с гражданската му позиция. Никой не ми се е обадил. Аз самият преди няколко дни приказвах с Михайлов и използвах опцията да изразя подицията си. Поощрих го. Смятам, че младежите би трябвало да правят това, което трюбва да правят.

Интервю на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР