Директорът на драматичен театър Рачо Стоянов-Габрово Петко Койчев заяви пред

...
Директорът на драматичен театър Рачо Стоянов-Габрово Петко Койчев заяви пред
Коментари Харесай

Директорът на драматичния театър в Габрово: Не съм уволнил актьор по политически причини

Директорът на трагичен спектакъл " Рачо Стоянов " -Габрово Петко Койчев съобщи пред бТВ, че е уволнил артиста Даниел Михайлов поради отсъствие на работа и тъй като има право да го направи при изпитателен период, в какъвто се намира актьорът.

" Няма никакви политически аргументи, единствената причина е неявяването на артиста на подготовка на 4 септември, той е на изпитателен период и аз имам право да го уволня, също така получих писмена докладна от режисьора, че не желае да работи с този актьор поради несериозното му отношение. Иначе Михайлов ми се обади в 9 и 13 в петък, че не може да пристигна на утринни подготовки, тъй като няма пари и ще пристигна на следобедните, което не се случи “, сподели още Койчев.

Михайлов изясни, че не е имал пари да пристигна на подготовка и счита, че дейната му гражданска позиция е била повода за отстраняването му. Той добави, че за докладната от режисьора научава в ефира на bTV, а по забележките на режисьора е работил в свободното си време.

Това е първият ми професионален спектакъл, аз не се извинявам, че не съм пристигнал на работа, само че мисля, че на всекиго му се е налагало най-малко един път да отсъства от работа, добави Михайлов.

Директорът на театъра се съгласи, че това е по този начин, само че разясни, че има способи това да се направи, като добави, че в случай че Михайлов е бил звъннал вечерта на 3 септември, е можело театърът да му спомага със средства за напредване, които той да върне след това.

Трупата и режисьорът също показаха позиция, че артистът е задължен да се отнася съществено към подготовките и да е час преди тях на място.

Михайлов пък изясни, че за изключителна подготовка в събота, за която също е упрекнат в неяваване от шефа на театъра, не е схванал, тъй като не е получил имейл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР