Директорът на дирекция Вътрешна сигурност в МВР Георги Георгиев е

...
Директорът на дирекция Вътрешна сигурност в МВР Георги Георгиев е
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност шефа на „Вътрешна сигурност” в МВР

Директорът на дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи Георги Георгиев е отхвърлен от служба, заяви Нова телевизия. Срещу него е формирано дисциплинарно произвеждане. Няма ясното дали то е обвързвано с вчерашната акцията в ГДБОП и ДАНС, при която беше задържан чиновник на ГДБОП, по съмнения за шпионаж в интерес на Русия.

Задържаният чиновник може да е получавал информация за всички запитвания, които идват от партньорски служби по отношение на следствия на съветски компании. Това съобщи пред NOVA някогашният заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев. Според него това е рисково и може да компрометира следствия с партньорските на България служби.

" В някоя от европейските страни се води следствие за заобикаляне на глобите от съветски компании. Те пускат питане до всички страни членки: „ Знаете ли нещо за еди-кой си – човек, компания и така нататък? ". Въпросът е, че когато получи такава информация, даже в България да няма нищо, този човек знае, че в Нидерландия се проверява компанията Хикс, което за руснаците е скъпа информация ", съобщи Филип Гунев.

Инфо: Нова телевизия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР