Директорът на Александровска болница – проф. д-р Борис Богов, отхвърли

...
Директорът на Александровска болница – проф. д-р Борис Богов, отхвърли
Коментари Харесай

Директорът на Алескандровска болница: Не са изхарчени неправомерно 70 млн. лв. – това са активи на болницата

Директорът на Александровска болница – проф. доктор Борис Богов, отхвърли изказванията, че в една от най-старите лечебни заведения у на са били изхарчени към 70 млн. лева без решение на борда на шефовете.

Преди ден в „ Лице в лице “ за такава корист заяви съпредседателят на „ Демократична България “ – ген. Атанас Атанасов, и съобщи, че е належащо прокуратурата да се заеме със случая.

До редакцията на предаването пък беше изпратен имейл със сходни изказвания от доцент Оскар, който членува в борда на шефовете на лечебното заведение.

„ Това е една неистина, хвърлена в общественото пространство и уронва престижа на Александровска болница “, безапелационен беше проф. Богов в ефира на bTV и обясни, че въпросните 70 млн. лева са в действителност активи на болничното заведение.

„ Задълженията за предходната година до декември 2020 година за в размер на 41 млн. 678 хиляди и 64 стотинки. Задълженията към март тази година са с 1 млн. и 675 хиляди по-малко. Вероятно доцент Оскар, преглеждайки през рамото на някой от служителите, е видял цифрата 70. Това са активите на Александровска болница. Трябва да се прави разлика сред отговорности и сред непозволено разходвани средства “, разяснява проф. Богов.

Чуйте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР