Директорът на Агенция Митници Петя Банкова и нейният заместник Людмил

...
Директорът на Агенция Митници Петя Банкова и нейният заместник Людмил
Коментари Харесай

Общо седем души са задържани след акцията на ДАНС 



Директорът на Агенция " Митници " Петя Банкова и нейният заместител Людмил Маринов са арестувани за 24 часа, съобщи БГНЕС. Общо арестуваните след днешната акция на ДАНС са седем души.

ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията организираха акция в Агенция „ Митници “.

Централното ръководство на Митниците в столицата бе " окупирано " от полиция и жандармерия. Служители на Комисията за противопоставяне на корупцията и ДАНС влязоха във висшите офиси на организацията, до момента в който надолу по етажите никой не бе осведомен какво се случва. Акцията е на ДАНС и се прави по необходимост, заяви юрист Аделина Натина.

Адвокатката на началничката на организацията Петя Банкова излезе дружно с нея при извеждането ѝ от постройката на Митниците.

" В момента това е първата акция на Комисията за противопоставяне на корупцията. Извършва се в изискванията на необходимост. Акцията е на ДАНС ", съобщи адв. Аделина Натина. Тя акцентира, че Банкова е някогашна служителка на ДАНС, която още тогава е имала " неприятни служебни взаимоотношения с някогашния шеф Пламен Тончев ".

От кабинета на Банкова са конфискувани документи и бележки по отношение на контрабандни канали.

Според информация в медиите интервенцията е обвързвана с следствие за Николай Николов-Паскал и неговите връзки, посредством които е реализирана контрабанда. Банкова отхвърли да го познава. „ Не познавам Паскал, не знам даже кой е. Искам да спра контрабандата, която сега пречи на цялата ни страна ”, твърди тя.

Разследващи имаше на още няколко адреса в София, в това число хотел в квартал " Лозенец ". „ Проверката беше ориентирана към посетител на хотела, който беше настанен във вторник. Органите на реда разговаряха единствено с него, без да тормозят други посетители на хотела. Автомобилът на въпросното лице беше обискиран на паркинга. Гостът е български жител от мъжки пол ”, съобщи шефът на хотела в София Калоян Николов.

Претърсвания имаше и на адреси в Хасково и Свиленград, заяви Нова тв. По неофициална информация минимум пет адреса са били обект на инспекция от ДАНС и Антикорупционната комисия на територията на Хасково.

На територията на Свиленград е имало обиски на три местоположения. Всички те са свързани по някакъв метод с някогашни чиновници на Агенция " Митници ". През целия ден на два от адресите останаха екипи на Жандармерията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР