Директорът е специалист на много високо ниво, на когото министерството

...
Директорът е специалист на много високо ниво, на когото министерството
Коментари Харесай

Боил Банов за Сопот: Мирише на личностна саморазправа

Директорът е експерт на доста високо равнище, на който министерството е разчитало през годините, съобщи Банов по bTV.

Музеят не е наш – той е общински и министерството има единствено методически функционалности там. Винаги сме помагали посредством планове, тъй като музеят се е развивал доста добре. Човекът е доста първокласен и за мен е изненадващо това – изключително два месеца преди състезанието за позицията – от всякъде мирише на една личностна разпра, изясни министърът.

Той предложи на кметове на общини да не прибягват към сходни дейности, тъй като когато нещо не е в границите на закона, а е около закона – се дава доста неприятен образец и той от музея ще тръгне в цялата община.

Според министъра на културата уволнението на Стефан Филчев е точно деяние „ около закона”, като се има поради смяна да длъжностната му характерност два месеца преди приключването на мандата.

Длъжностната характерност на шефа на музея е парафирана и утвърдена от Министерство на културата. Затова въпреки и с методически функционалности изборът на шеф, който организира Общината и надлежно длъжностната му характерност минава през параграф на министерството.

„ Затова в случай че го сменяш два месеца преди края на мандата му, бих посъветвал Стефан Филчев да отиде на съд – съдът ще го възвърне на служба без проблем”, акцентира министърът.

По думите му би трябвало да има публични механизми в случаите като този с шефа на къщата музей „ Иван Вазов” и Боил Банов се радва, че обществеността в Сопот поддържа Филчев, за го може той по легален метод да си възвърне длъжността.

Жители на Сопот излязоха преди дни на импровизиран митинг пред паметника на Иван Вазов , тъй като кметът на общината освободи от служба шефа на къща музей на патриарха на българската литература. Досегашният шеф съобщи, че ще сезира министерството на културата за връчената му заповед, а кметът сподели, че има причини за решението си. За през днешния ден се приготвя нов митинг в Сопот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР