Директивата за командированите работници не бива да обхваща заетите в

...
Директивата за командированите работници не бива да обхваща заетите в
Коментари Харесай

Андрей Новаков разговаря с транспортния комисар за Директивата за командированите работници

Директивата за командированите служащи не трябва да обгръща заетите в транспортния бранш, до момента в който не бъдат основани условия и подобаваща инфраструктура за това. Такава позиция изрази евродепутатът (ГЕРБ/ЕНП) Андрей Новаков при срещата си с еврокомисаря по превоз Виолета Булц.

По време на диалога, Новаков показа терзанията, които българските превозвачи имат във връзка с плануваните законодателни промени в бранша.

Според Новаков, задължението транспортните компании да дават хотелско настаняване за водачите и престой на камионите на охраняеми паркинги не може да бъде приложено, до момента в който такава инфраструктура не бъде основана и обезпечена на всички места по интернационалните транспортни коридори.

Евродепутатът акцентира, че упорства за построяването на такава спомагателната инфраструктура да се случва единствено с европейски средства към към този момент съществуващия бюджет на страните членки. Транспортният отрасъл в България е един от най-бързо разрастващите се в страната, с принос към нарасналата претовареност и икономическия растеж, което изисква деликатен метод в регулациите за него и отбягване на натоварване с непотребна администрация.

В рамките на срещата стана ясно още, че е нужен доста по-задълбочен цивилен разговор от страна на Европейската комисия както с фирмите-превозвачи, по този начин и със синдикалните организации на заетите в тях, за да бъдат изяснени детайлите към предложенията в новия законодателен пакет „ Мобилност “.

От своя страна, Комисар Булц разясни, че остава отворена за нови оферти от страна на заинтригуваните страни за в допълнение възстановяване на препоръчаните промени в пакет „ Мобилност “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР