Дипломният филм на младия българския кинорежисьор “Един асансьор разстояние” Крис

...
Дипломният филм на младия българския кинорежисьор “Един асансьор разстояние” Крис
Коментари Харесай

Със селекция в Кан: Крис Захариев с филм за правилния избор

Дипломният филм на младия българския кинорежисьор “Един асансьор разстояние” Крис Захариев бе селектиран във форума “Short Film Corner” на фестивала в Кан тази година.

“Атмосферата е невероятна, още със слизането от самолета забелязах лудницата на фестивала” показа той първите си усещания за филмовото събитие в Кан.

По отношение на фестивалната конюнктура младият кинорежисьор разаказа, че макар динамичността и по-големите опашки, които се образуват поради противоепидемичните ограничения, всички са доста общителни и усмихнати.

“Все още не съм гледал нито един филм, само че цялата седмица ще е доста вълнуваща.”

За личния си филм “Един асансьор разстояние” Крис Захариев е почерпил ентусиазъм от разнообразни свои случки, които е претърпял. Фокусът на престъпната комедия е по какъв начин човек да направи верния избор, когато е изправен пред алтернатива.

“Независимо какъв брой е мъчно на кръстопътя, на който сме сложени, би трябвало да вземем вярното решение. И взимането на това вярно решение се пробвам да покажа във кино лентата посредством двама млади служители на реда.”

През 2020 година Крис печели премията за полет в изкуството " Стоян Камбарев ". Така се среща и с Деси Тенекеджиева, която продуцира " Един асансьор разстояние ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР