Дипломацията винаги има своя шанс, но смятам, че бяха преминати

...
Дипломацията винаги има своя шанс, но смятам, че бяха преминати
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Путин се стреми да върне зоните на влияние от времето на Студената война

" Дипломацията постоянно има своя късмет, само че считам, че бяха преминати безусловно всички червени линии ". Това съобщи в " Денят стартира " някогашният външен министър Надежда Нейнски.

Тя разяснява, че самият факт, че съветските войски са към този момент на 25 км от столицата Киев демонстрира, че военните дейности се разпростират доста бързо.

" Путин изобщо не чака да има някакъв естествен диалог, било с европейските, било със международните водачи. Той се движи като човек, който има предварителна тактика и тя е да унищожи международния правов ред във типа, в който съществува сега ", счита някогашният външен министър.

За да имаш тактика, би трябвало да можеш да дефинираш победа, разяснява Нейнски.

" На процедура задачите на Путин, както си проличава и от поръчките, които прави във връзка с Източна Европа и настояването му НАТО да се върне в границите от 1997 година, демонстрира ясно, че той се стреми да върне зоните на въздействие от времето на Студената война ", сподели Нейнски.

Човек в никакъв случай не може да бъде пленник на идеали. Идеалите, правилата човек има вяра в тях а не работи по насила.

" Това, което се случва сега демонстрира, че демократичният свят се сплотява против експанзията. Целите на Путин няма да могат да бъдат осъществени заради това невиждано обединяване ", безапелационна е Нейнски.

" Защото в Америка демократите и републиканците сближават позициите си след тежко разделяне. Обединение става и в Европейския съюз. Той застана по доста безапелационен метод зад Украйна и зад правото й за самоопределяне. Действията на Русия против Украйна, ще върнат Турция назад към Съединени американски щати ", сподели Нейнски.

Според нея беше значимо България да излезе с единна позиция и да има обща декларация. Защото тази взаимност повече от всичко пази българския народен интерес.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР