Дипломацията изисква тишина и спокойствие. Кой с кого е говорил,

...
Дипломацията изисква тишина и спокойствие. Кой с кого е говорил,
Коментари Харесай

Вижте как Анастасов сряза Петков: Дипломацията иска тишина, не да се хвалим с кого сме говорили

" Дипломацията изисква тишина и успокоение. Кой с кого е приказвал, по какъв начин е приказвал - повярвайте ми, Движение за права и свободи също доста работи и свършило, само че превръщането на всичко в пиар на процедура компрометира безусловно всички дипломатически старания. "

Това съобщи заместник-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в имитация към изявление на някогашния министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков, който през вчерашния ден провокира скандал, като се похвали в Народно събрание, че е приказвал с министъра на енергетиката на Гърция Костас Скрекас и разгласи от негово име, че двете страни дружно ще желаят нови диалози с Европейска комисия по тематиката за бъдещето на въглищните централи.

" Нещо повече - говоренето и хваленето с кого сме говорили и защо сме се разправяли, ни трансформира в обезсърчителен сътрудник, с който никой не желае да приказва. Така че оттук насетне доста апелирам да си мерим доста дейностите и да не трансформираме напъните си в пиар. Можем да бъде и държавници, без да сме на първите страници по вестницитe ", акцентира Станислав Анастасов.

„ В нашия диалог ние обсъдихме, че най-добре би било, в случай че желаеме изобщо да има късмет за дерогация за отсрочване на въглеродните излъчвания, да работим дружно с Гърция и Румъния “, сподели Петков на вчерашното съвещание на Народно събрание.

Оказва се, че сходно нещо не се е случвало, а гръцкият министър е вдигнал телефона на Петков от вежливост, само че в никакъв случай не е давал сходни обещания, минимум е поемал каквито и да било задължения.

„ В телефонен диалог с гръцкия ми сътрудник изясних обстановката. Той е приел неофициално и като израз на общително отношение диалога с Кирил Петков, само че по никакъв метод не е поемал ангажимент за взаимно предоговаряне на отговорностите на двете страни, касаещи бъдещето на въглищните централи “, разясни министърът на енергетиката Росен Христов.

По неговите думи министър Костас Скрекас е мощно смутен от това, че по този метод се спекулира с неговото име.

" Гръцкият министър-председател е осведомен за случая, чакаме публична реакция от посолството на Гърция в България. Това е сериозен случай, приканвам безусловно всички политици да се държат отговорно и да не злоупотребяват със своите контакти ", разгласи служебният министър на енергетиката Росен Христов.

" Не единствено с Гърция и Румъния, а и с още пет страни от Европейски Съюз работим извънредно интензивно, с цел да успеем да намерим решение, което да не включва затваряне на въглищни мощности в страната, тъй като това е въпрос на енергийна и на национална сигурност. Бившият министър-председател Кирил Петков обаче не може да бъде част от решението на казуса, тъй като е негов извършител, " безапелационен бе Христов.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР