Дипломацията е кауза за защита на национални интереси, кауза да

...
Дипломацията е кауза за защита на национални интереси, кауза да
Коментари Харесай

Мария Габриел: Дипломацията е кауза за защита на националниte интереси

Дипломацията е идея за отбрана на национални ползи, идея да даваш решения на провокации по кротичък път. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в приветственото си слово при започване на Деня на отворените порти в Министерството на външните работи (МВнР). 

" Имаме светли моменти в историята, в които в най-тежки обстановки се е намирало решение с помощта на дипломацията ", означи тя. Габриел уточни, че през днешния ден, гледайки света към нас, има потребност от повече дипломация. Дипломацията е и идея, тъй като сплотява обичаи, сподели Габриел. 

Тази година се навършиха 144 години от основаването на българската дипломатическа работа, напомни Габриел. " Иска ми се всички дружно, ценейки традициите ни, културата, историята да вперим взор в бъдещето с повече убеденост, познание ", добави тя. 

Габриел уточни, че дипломацията има своите сложни моменти и хората, които работят в Министерство на външните работи знаят това. Няма по-голямо задоволство от това с работата си да си съдействал за мир, за отбрана на националния интерес, за това всички да живеем в един по-добър, по-мирен и по-справедлив свят, посочи тя.

Дипломацията е значимо да бъде идея на всеки един от нас, тъй като е отговорност към обществото. Трябва да ценим дипломатическата работа, само че всички дружно можем да създадем по този начин, че тя да бъде съвременна, динамична, изпълнена с разнообразни гледни точки, сподели още Габриел. 

В Деня на отворените порти в Министерство на външните работи през днешния ден жителите и гостите на столицата имат опцията да влязат в,,Дома на българската дипломация " до 16:00 часа и да прегледат конферентните зали, впечатляващата сбирка от изобразително изкуство и кабинета на министъра, където особено единствено за дребните посетители е планувана фотосесия на стола на посланик номер едно под мотото: „ Когато порасна, желая да бъда министър на външните работи “.

Посетителите на външното министерство ще имат опцията да видят и така наречен Черен мрамор – предверие, през което са минали стотици публични задгранични делегации, осведомиха от Министерство на външните работи. Гостите на министерството ще могат освен да се разходят из коридорите на българската дипломация, само че и да се срещнат от близко с работата на разнообразни дирекции на институцията, фокусирана в разнообразни сфери на българската външна политика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР