Дипломатите ще се срещнат тази седмица, за да обсъдят санкцията,

...
Дипломатите ще се срещнат тази седмица, за да обсъдят санкцията,
Коментари Харесай

ЕС отложи ембаргото върху руския газ. Кулеба с остър коментар

Дипломатите ще се срещнат тази седмица, с цел да обсъдят глобата, която е част от по-широк пакет, препоръчан от Европейската комисия по-рано в сряда, включващ петролно ембарго и ограничавания за съветските банки. Първата среща на пратениците на Европейски Съюз в сряда приключи без съглашение, най-много поради рецензиите на някои страни към възбраната за доставка на нефт и други ограничения, свързани с петрола, като да вземем за пример възбраната за транспортни услуги на Европейски Съюз за съветски нефт, оповестиха публични лица.

Европейската комисия е предложила да замрази активите на патриарх Кирил, глава на Руската православна черква, заяви посланик, представен от Ройтерс. Патриархът е прибавен към „ черния” лист, в който към този момент са включени стотици военни и предприемачи, близки до Кремъл, които Европейски Съюз упреква в поддръжка на войната в Украйна. За да бъде призната глобата, която ще включва заледяване на активи и възбрана за пътешестване, е нужна поддръжката на страните от Европейски Съюз.

Днес украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба направи изострен коментар за страните от Европейския съюз, които отхвърлят да поддържат налагането на ембарго върху вноса на съветски нефт. Той декларирал, че те ще бъдат съучастници на военни закононарушения.

По-рано денем Унгария се разгласи против възбрана за вноса на нефт от Русия в настоящия й тип. Словакия и Чехия желаеха по-дълъг временен интервал.

" Ако една страна в Европа продължава да се опълчва на ембарго върху съветския нефт, тогава ще има основателни аргументи да се каже, че тази страна е съизвършител в закононарушенията, осъществени от Русия на украинска територия ", декларира Кулеба на видеозапис, който разгласява в Туитър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР