Дипломатите от Съвета за сигурност на ООН отложиха за петък

...
Дипломатите от Съвета за сигурност на ООН отложиха за петък
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН отложи гласуването на резолюция за увеличаване на хуманитарната помощ в Газа

Дипломатите от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации отложиха за петък гласуването на резолюция за увеличение на филантропичната помощ за Газа.

Гласуването в Организация на обединените нации беше отсрочено, макар че Съединените щати обявиха, че към този момент могат да поддържат изменено предложение, което изисква от Израел и " Хамас " да разрешат потреблението на " всички налични направления " за филантропични доставки.

В направената от Обединените арабски емирства резолюция се изисква Израел и " Хамас " да разрешат " потреблението на всички сухопътни, морски и въздушни направления до и през цялата Ивица Газа " за доставки на филантропична помощ.

За да бъде призната резолюцията, са нужни най-малко девет гласа " за " и нито една от странните, които са непрекъснати членки на Съвета за сигурност, да не наложи несъгласие. Това са Съединени американски щати, Русия, Китай, Франция и Англия.

На фона на дипломатическите старания обаче боевете в линията Газа се ожесточиха, като Израел бомбардира северната и южната част на дългата 41 км палестинска територия, а оповестената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация „ Хамас “ обстрелва с ракети комерсиалната столица на Израел Тел Авив, съобщи Ройтерс.

Иракската " Катаеб Хизбула ", наричана " Ислямска опозиция в Ирак ", пое отговорност за нападението против израелския град Ейлат в изказване в Телеграм.

След офанзивата от 7 октомври, при която „ Хамас “ умъртви 1200 цивилни, а други 240 взе за заложници, израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде обещание да „ унищожи “ екстремистската формация.

Израелските военни показаха страдание за смъртните случаи измежду цивилното население в линията Газа, само че упрекнаха подкрепяната от Иран " Хамас ", че работи в гъсто обитаеми региони или употребява цивилни жители като жив щит - изказване, което групировката отхвърля.

Хуманитарната пауза от 24 ноември до 1 декември спомогна за увеличение на доставките на помощи за Газа и освобождението на десетки заложници.

В отчет на подсилен от Организация на обединените нации орган се споделя, че цялото население на Газа е изправено пред спешни равнища на апетит. Рискът от апетит се усилва с всеки минал ден, се добавя още в Интегрираната подредба на етапите на продоволствената сигурност.

Палестинските войнствени групировки „ Хамас “ и Ислямски джихад отхвърлят всевъзможни покупко-продажби за замяна на заложници и палестински пандизчии " с изключение на след цялостно преустановяване на експанзията " от страна на Израел, се споделя в изказване на фракциите от четвъртък.

Първата и единствена досега замяна на заложници включваше до 100 заложници от Израел против до 300 палестински пандизчии в израелски затвори. Освен пропорцията 1 към 3 в интерес на палестиниците, имаше и още една огромна разлика.

Задържаните от Хамас са деца и възрастни хора, а тези на Израел - хора, взели участие в терористични офанзиви.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР