Дипломатическият институт към министъра на външните работи ще работи по

...
Дипломатическият институт към министъра на външните работи ще работи по
Коментари Харесай

Ще обучаваме на енергийна дипломация украински студенти и грузински експерти

Дипломатическият институт към министъра на външните работи ще работи по три плана, в границите на които ще образова студенти от Украйна и дипломати от Грузия и Афганистан. 

Това излиза наяве от решенията от съвещанието на Министерския съвет. С решението се утвърждават одобрените разноски по бюджета на външното министерство за осъществяването на плановете. 

В рамките на първия план украински студенти ще бъдат обучавани на енергийна дипломация. Студентите ще бъдат обучавани по отношение на уговорките на Украйна към Европейската енергийна общественост. 

По втория план ще бъдат обучавани грузински дипломати и специалисти - по стопанска система на енергийните запаси и по енергийна сигурност. Проектът цели обучим грузински служители по какъв начин да ползват дейно Третия енергиен пакт, откакто страната се е включила към Европейската енергийна общественост през октомври 2016 година

В рамките на третия план ще образоваме афганистански дипломати, като ще помогнем за " развиването и укрепването на демократични и виновни институции в Афганистан ", показват от държавната пресслужба.

В същото време 1 млн. лв. се пренасочват към дипломатическите ни задачи в чужбина, като парите са за сметка на неусвоен финансов запас по други политики и стратегии на министерството. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР