Дипломатическа криза. Сега: Руските медии: Българите не измениха на здравия

...
Дипломатическа криза. Сега: Руските медии: Българите не измениха на здравия
Коментари Харесай

Руските медии: Българите не измениха на здравия разум: Пътници от запаления влак: Ако беше станало посред нощ, щяхме да изгорим

Дипломатическа рецесия.

" Сега ":

Руските медии: Българите не промениха на здравия разсъдък

Отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал раздели Запада на два лагера. Мнозинството застана на страната на Лондон, подкрепяйки недоказаните обвинявания по адрес на Русия. Но редица страни ненадейно се отхвърлиха от натиска по отношение на Москва и резервираха неутралитет с вяра, че британците въпреки всичко ще показват доказателства, предава Утро.ру.

Така България обърна тил на Англия. Тя, както и останалите " опозиционни " страни няма желание да гони нито съветски дипломати, нито механически личен състав.

" На процедура ние показахме цялостна взаимност с Англия. В момента като страна-председател на Съвета на Европейски Съюз ние считаме, че ни е належащо да запазим канал за връзка с Русия ", съобщи българският министър-председател.

Според политолога Дмитрий Журавлев това решение демонстрира съществуването на " здрав разсъдък " в управлението на слънчевата страна.

Инцидент.

" Монитор ":

Пътници от запаления трен: Ако беше станало измежду нощ, щяхме да изгорим

" Добре, че пожарът стана денем. Ако се беше случил в нощния трен, два вагона с хора щяхме да изгорим като пилци, до момента в който спим ", с тези думи се завърнаха в Бургас пасажерите от влака, който пламна в петък вечерта на гара Коньово край Нова Загора.

Хората бяха превозени до морския град с рейсове. Последните 25 пасажери от влака дойдоха на жп-гарата в Бургас след среднощ, изплашени и изнервени от дългия път, траял повече от 10 часа. Напрежение имаше и измежду посрещачите, които висяха над два часа, без да знаят по кое време околните им ще дойдат. " Нямаме никаква връзка с детето, не знаем къде е, по какъв начин е... Когато разбрахме за случая, телефонът беше изключен, несъмнено батерията е паднала ", с паника показа възрастен мъж, който очакваше внучката си. Оказа се, че множеството от пътуващите във влака са възпитаници, които са тръгнали на посетители на родственици за пролетната почивка.

След като рейсовете най-сетне дойдоха в Бургас, хлапетата описаха, че са чакали близо 2 часа на гара Коньово, до момента в който се придвижат изпратените от Ямбол 2 рейса, с които са били извозени.

Инвестиция.

" 24 Часа ":

Инвестират над 41 млн. лв. в 74 обществени центъра за грижа за възрастни хора

Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ ще влага над 41 млн. лв. в построяването на центрове за подкрепяне и грижа на възрасти хора в страната, оповестиха от ведомството.

Финансирането се обезпечава от Оперативната стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година по мярката " Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания " в границите на предпочитана ос 5 " Регионална обществена инфраструктура ", която към този момент е отворена за кандидатстване.

Проектът планува построяването, ремонта, обзавеждането и оборудването на общо 68 центъра за грижа за хора с увреждания и 6 дневни центъра за поддръжка на хора с разнообразни форми на деменция и техните фамилии в 29 общини /Варна, Велики Преслав, Велико Търново, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Дряново, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Малко Търново, Нови пазар, Перник, Пловдив, Русе, Свищов, Своге, Силистра, Сливен, Смолян, София, Струмяни, Тополовград, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол/.

Пожар.

" Монитор ":

Елтабло подпали 5-етажен блок в центъра на Бургас

Късо съединяване в централното елтабло подпали приземния етаж на жилищна кооперация в центъра на Бургас. Инцидентът стана към 13.30 часа в събота на обед в 5-етажна постройка на ул. " Славянска " №5. В почивния ден всички съкооператори били в домовете си. Живущите на първия етаж на първо време усетили, че нещо гори. " Както обядвахме, внезапно нещо стартира да пуши, зноен пушек нахлуваше отвред в жилището. Изплашихме се и хукнахме на открито, с цел да проверим какво става ", описаха изплашени съседи.

Комшиите от прилежащата постройка също усетили пожара и подали сигнал в полицията. Пожарната пристигнала единствено след четири минути и почнала да гаси пламъците, излизащи от мазето. В това време служители на реда и огнеборци са почнали незабавна евакуация на живущите в постройката. Около 40 души, измежду които и дребни деца, са били изведени от домовете си. За благополучие жертви и съществено потърпевши няма. " Само на една стара жена нещо й прилошало и пристигна кола за спешна помощ. Но я прегледаха и се оказа, че нищо й няма. Само се нагълтала с малко дим ", споделиха съседи.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР