Дипломати от ЕС обсъждат технически предложения за набиране на спешно

...
Дипломати от ЕС обсъждат технически предложения за набиране на спешно
Коментари Харесай

ЕС проучва спешно финансиране на Украйна извън споделения бюджет на блока

Дипломати от Европейски Съюз разискват механически оферти за набиране на незабавно финансиране за Украйна отвън споделения бюджет на блока, защото Унгария даде обещание, че няма да се поддаде на натиска да анулира ветото си върху поддръжката пакет от сериозно значение за Киев.

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели, че ще блокира опита на Брюксел да даде жизненоважна финансова помощ от 50 милиарда евро на Украйна и ще утвърди формалните договаряния за присъединението на страната към Европейски Съюз на среща на върха на неговите водачи в четвъртък. Позицията му идва макар напъните на украинския президент Володимир Зеленски и други столици на Европейски Съюз да го убедят.

Неуспехът на Европейски Съюз да реализира единодушие по оферти пакет за финансиране ще засегне съществено финансовата непоклатимост на Украйна, предизвестиха украински и европейски чиновници. Това също по този начин ще означи най-фрапиращия поврат в поддръжката на Брюксел след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна при започване на 2022 година, на фона на несигурността отн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР