Дипломатът Стефан Тафров посочи, че Христо Грозев отдавна е неудобен

...
Дипломатът Стефан Тафров посочи, че Христо Грозев отдавна е неудобен
Коментари Харесай

Стефан Тафров за случая ”Грозев”: Това е опит за сплашване и атака към България

Дипломатът Стефан Тафров уточни, че Христо Грозев от дълго време е неуместен на съветските управляващи с доста смелата си журналистическа активност: " Това е опит за заплашване на този публицист. На него му е неразрешено да обитава в Русия. "

 

Според някогашния дипломат на България в Организация на обединените нации и в няколко европейски страни, България би трябвало да стачкува остро против тези опити за заплашване, счита Тафров. По думите му в дипломацията времето за реакция е доста значимо: " По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай, само че надали Митрофанова щеше да бъде извикана във Външно министерство, в случай че нямаше тази реакция от българското публично мнение. "

 

Тафров сподели, че това е офанзива към България, тъй като " е опит за заплашване на България, на която в Москва се гледа като на най-слабото звено в НАТО, с известни учредения ", акцентира дипломатът: " Това е открита опасност за някакъв тип разпра с него. Това ми се коства доста тревожно. На негово място бих бил обезпокоен ", означи още Стефан Тафров в предаването " Преди всички ". Той добави, че руските секрети служби " имат навика " да се саморазправят с " неуместни хора " и на територията на натовски страни. 

 

Тафров акцентира, че " се слага и въпросът за нашите секрети служби – по какъв метод ще му окажат подпомагане да избегне тези закани. " С оглед на партийните реакции и изказвания по случая " Грозев " Стефан Тафров направи връзка и назова още " абсурден " случая с Пловдивския панаир. Той акцентира, че е доста значимо почетният консул на Руската федерация у нас Георги Гергов, " който не крие връзките си с Москва ", " да не получи надзор върху Пловдивския панаир ". Тафров вижда " политически сговор сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия ", сподели Тафров по БНР.

 

Личната прогноза на Тафров е, че война ще продължи дълго, тъй като " режимът на Путин отиде прекомерно надалеч, той анексира юридически огромна част от украинската територия. В момента, в случай че си дадете сметка, военните дейности се водят частично на съветска територия. Междувременно решимостта на Запада да помогне на Украйна не отслабва. Путин е в доста тежка обстановка, в която би трябвало да продължи напред, а това обрича на премеждия украинците през идващите месеци. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР