Дипломатът и бивш ген. консул на България в Чикаго Иван

...
Дипломатът и бивш ген. консул на България в Чикаго Иван
Коментари Харесай

Анчев: Посещението на Зеленски спомогна окончателно да паднат много роли и маски у нас

Дипломатът и някогашен ген. консул на България в Чикаго Иван Анчев разяснява визитата на Зеленски у нас, присъединението на Украйна към НАТО и войната й с Русия в предаването " Часът на избора " по телевизия " Евроком ".
Според него визитата на украинския президент в България е значимо, знаково, историческо събитие, и е трябвало да се случи. Той акцентира, че визитата е посочила, че България има своята роля в поддръжката за Украйна и " този комплекс, че там хора водят война, с цел да опазят домовете си, а ние нищо не вършим, беше преодолян ". По негово мнение визитата е спомогнало дефинитивно да паднат доста функции и маски у нас.
Анчев разяснява и обстановката с присъединението на Украйна към НАТО, като съгласно него до момента в който страната е във война не трябва да се причислява към пакта, тъй като това би провокирало противоборство сред НАТО и Русия. " Украйна потвърди, че има място в НАТО и това е стратегическата загуба на президента Путин " - добави той.
Той дефинира НАТО като поръчител за сигурността на страни като България против нападателни страни като Русия. " На Русия доста би и се желало да покаже, че води война против цялото НАТО, тъй като не и е преференциално от една слаба до през вчерашния ден Украйна да получава тези мъчителни военни удари " - разяснява още дипломатът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР