Дипломат в мисията на Руската федерация при ООН в Женева

...
Дипломат в мисията на Руската федерация при ООН в Женева
Коментари Харесай

Руски дипломат в Женева хвърли оставка: Никога не съм се срамувал толкова от моята страна -

Дипломат в задачата на Руската федерация при Организация на обединените нации в Женева хвърли оставка в символ на митинг против войната в Украйна и даде да се разбере, че няма да се върне в Русия.

41-годишният Борис Бондарев написа претекстовете за решението си на една страничка А4 и ги показа и в. В телефонен диалог с кореспондент на Асойшейтед прес дипломатът е удостоверил, че е връчил оставката си персонално на дипломат Генадий Гатилов. Няма коментар от Гатилов или различен представител на задачата.

„ За 20-те години на моята кариера аз съм виждал разнообразни обрати в нашата външна политика, само че в никакъв случай не съм се срамувал толкоз от моята страна, както на 24 февруари т. година “ – написа съветникът в съветската задача. „ Отприщената от Путин нападателната война против Украйна, а в действителност и против целия западен свят, е освен закононарушение против украинския народ, само че и, може би, най-тежкото закононарушение против народа на Русия. “

„ Това, което прави моето държавно управление в този момент, е неприемливо. Аз съм държавен чиновник и би трябвало да понеса за това част от отговорността, но не искам. “ - споделя Бондарев, представен от АП. На въпрос дали и други негови сътрудници мислят по сходен метод, дипломатът споделя, че не всички съветски дипломати са подстрекатели на войната. „ Има и рационални, само че са длъжни да мълчат. “ – разяснява руснакът.

Самото писмо на Борис Бондарев е като обвинителен акт против съветския президент Владимир Путин и министъра на външните работи Сергей Лавров.

" Тези, които започнаха тази война, желаят единствено едно - да останат на власт вечно, да живеят в помпозни, кичозни дворци, с платноходни яхти, сравними по тонаж и разноски за прехрана с целия съветски флот, да се радват на неограничена власт и цялостна безотговорност ", написа 41-годишният представител на Министерство на външните работи и продължава: " За да реализират това, те са подготвени да пожертват толкоз животи, колкото е належащо. Хиляди руснаци и украинци към този момент са починали затова. “

Съветникът подлага на критика наред с останалото и към този момент някогашния си началник, външния министър Лавров, който, съгласно него, се е трансформирал от интелектуалец, в „ човек, който прави многочислени спорни изказвания и плаши света и самата Русия, с нуклеарни оръжия “.

„ Министерството на външните работи през днешния ден не се занимава с дипломация. Става въпрос само за разпалване на война, на неистини и ненавист. То обслужва ползите на малко, доста малко хора, задълбочавайки по-нататъшната изолираност и деградация на моята страна. Русия към този момент няма съдружници, само че за това може да се упреква само нейната лекомислена и недомислена политика. “ - написа по-нататък Бондарев. Той добавя, че освен това състояние не може повече да работи за Министерство на външните работи и да взе участие " в този кървясъл, малоумен и изцяло непотребен срам

Новината за оставката на служителя в съветската задача провокира сензация в дипломатическите среди в Женева. Хилъл Нойер, началник на неправителствената UN Watchlist показа в Туитър разпратените до 40 дипломати в Женева претекстове на Борис Бондарев със забележка „ Извънредно! “. Нойер назова съветския посланик воин и прикани всички съветски дипломати към Организация на обединените нации по целия свят да последват този етичен образец и да подадат оставките си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР