Дионтей Уайлдър отчаяно се нуждае от мач с Антъни Джошуа,

...
Дионтей Уайлдър отчаяно се нуждае от мач с Антъни Джошуа,
Коментари Харесай

Уайлдър гони Джошуа за пари

Дионтей Уайлдър обезверено се нуждае от мач с Антъни Джошуа, само че не с цел да сплоти купите в тежката категория на профи бокса, а с цел да прибере по-сериозен хонорар в сметката си. Стана ясно, че американецът е прибрал едвам 2,1 милиона $ за успеха си над кубинеца Луис Ортис в Бруклин този уикенд, с която отбрани купата на Световния боксов съвет (WBC). Успехът бе и измежду най-трудните за Бронзовия бомбардировач – той стигна до нокаут едвам в 10-ия рунд, а преди този момент противникът, прочут като Кинг Конг, го беше притиснал съществено до въжетата.

Хонорарът на Ортис пък е блил още по-нисък – половин милион в зелено, само че все пак е най-високият в кариерата на кубинеца. Уайлдър пък чака доста по-сериозна сума, в случай че се добере до мач с Джошуа, който държи поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Британецът обаче първо има съединителен мач с Джоузеф Паркър (Нова Зеландия), който е първенец на Световната боксова организация (WBO).

Боят е на 31 март в уелската столица Кардиф, а „ Скай Спортс “ предложения Уайлдър за коментатор.

„ Вече се разбрахме и нямам самообладание да дойда в Кардиф и да се видя с Джошуа – съобщи Уайлдър. – Не сме се чували от ноември, а преди този момент правехме проекти за огромен мач. За мен няма значение кой ще победи, само че пък всички желаят да ме видят против Джошуа. Нека той не ми бяга повече. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР