Динята е любим плод на малки и големи. Ако и

...
Динята е любим плод на малки и големи. Ако и
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако изядете цяла диня наведнъж?

Динята е обичан плод на дребни и огромни. Ако и вие сте от хората, които я обичат доста и от време на време ви се желае да изядете огромно количество от нея, научете за какво НЕ би трябвало да го вършиме.

Въпреки обстоятелството, че динята съдържа доста витамини, тя има и мощни диуретични качества. Ако изядете цяла любеница едновременно, това може да бъде рисково за вашето здраве.
 Ето по какъв начин да избирате постоянно сочна и зряла любеница Ето по какъв начин да избирате постоянно сочна и зряла любеница
За да се храните здравословно и в това време вкусно, значимо е да избирате постоянно качествени и добре узрели сезонни плодове. Що се отн...

Лекарите предлагат да не се употребяват повече от 200-300 грама от този плод в границите на едно хранене. Освен това не забравяйте, че количеството плодове, употребявано на дневна база, не би трябвало да е повече от 1500 грама.

Най-вече хората с уролитиаза, панкреатит и гастрит не би трябвало да злоупотребяват с динята . Пациентите със захарен диабет и податливост към диария също не би трябвало да я включват в менюто си.

Факт е, че в динята има доста глюкоза и вода. Първото вещество бързо се всмуква в кръвта и покачва равнищата на захарта, а огромно количество вода предизвиква изхвърлянето на всички хранителни субстанции от тялото.

Консумацията на огромно количество любеница подсигурява задоволеност. Но в тази ситуация засищането не се дължи на хранителни субстанции, а на огромното количество вода в този плод.  Но в случай че консумирате огромно количество любеница, това ще докара до раздуване стените на стомаха и ще аргументи дискомфорт на други органи. В случая ще се наруши съществено активността на тези органи и болката е неизбежна. Неприятните признаци включват още зной, сърцетуптене и уязвимост.
 4 невероятни изгоди, които динените семки имат 4 невероятни изгоди, които динените семки имат
Динята е характерен летен плод, който е хидратиращ, ободрителен и необикновено здравословен. Той е апетитен и е елементарно наличен на пазара през лет...

В допълнение, диетичните фибри в динята подтикват червата. Резултатът от неразумната консумация на този плод се показва и в куп други недоволства - газове, отичане на корема и диария.

 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР