Динята е едно от най-популярните летни лакомства. Много хора я

...
Динята е едно от най-популярните летни лакомства. Много хора я
Коментари Харесай

Вкусно и здравословно: Три причини да ядете диня това лято

Динята е едно от най-популярните летни лакомства. Много хора я употребяват на драго сърце в жегата, защото то утолява жаждата съвършено, само че малко хора се замислят за в действителност потребните свойства на динята.

Намалява мускулната мъка

Учените са открили, че динята може да форсира възобновяване на мускулите и да понижи болезнеността след физическа интензивност. Това се дължи на наличието в динята на специфична аминокиселина, наречена цитрулин.

Намалява възпалението
 Кой не би трябвало да яде любеница? Кой не би трябвало да яде любеница?
Динята е обичан плод на дребни и огромни. Консумирана в умерени количества, тя на практика е безвредна. Ако този плод всекидневно участва...

Хроничното инфектиране може да докара до безчет здравословни проблеми. Така че, това усилва риска от развиване на сърдечни болести, диабет и болест на Алцхаймер. Според проучванията динята може да помогне за понижаване на възпалението в цялото тяло, с помощта на антиоксиданта ликопен и витамин С, които съдържа.

Подобрява храносмилането

Динята усъвършенства действието на стомашно-чревния тракт, в това число с помощта на съдържащите се в нея фибри. Според диетолозите, един комат любеница съдържа към 1 грам фибри.

В същото време „ противникът на динята “ към този момент се е потвърдил като дейно средство за дългоденствие. Снабден с съществени хранителни субстанции и мощни антиоксиданти, той усъвършенства храносмилането и понижава риска от доста болести.

За да се доближите до дълголетието, специалистите поучават да извършите избор в интерес на вярното хранене. В същото време, настояват те, диетата не постоянно би трябвало да се състои от зеленчуци на пара или пресни храни.
 Бърза и освежаваща домашна лимонада с любеница Бърза и освежаваща домашна лимонада с любеница
Динената лимонада е прелестна напитка за горещите дни, която ще ви разхлади и зарадва потребността ви за наслада. Рецептата е за безалкохолн...

Пример за това е пъпешът, главният съперник на динята. Лекарите споделят, че е изпълнен с съществени хранителни субстанции и мощни антиоксиданти.

Например, пъпешът усъвършенства храносмилането - комбинацията от фибри и вода в този артикул оказва помощ да се поддържа плавното придвижване на храната през храносмилателния тракт. Пъпешът е източник и на два значими антиоксиданта за зрението: лутеин и зеаксантин. И двата антиоксиданта оказват помощ за попречване на катаракта и недъгавост на макулата, което може да докара до загуба на зрението в по-късен стадий от живота.

Освен това, калият в пъпеша е от решаващо значение за здравето на сърцето, защото спомага за поддържане на равнищата на кръвното налягане в границите на здравословни граници. С рухването на кръвното налягане рискът от инсулт, инфаркт и сърдечни болести понижава.

Пъпешът е богат на витамини А и С, които са от значително значение за здравословния напредък на косата. Първо, витамин А е значим за производството на себум, който поддържа кожата на главата хидратирана. Витамин С подтиква производството на колаген, който придава конструкция на космените кафези.

Колагенът също по този начин обезпечава структурна поддръжка на кожните кафези. Следователно, яденето на храни, богати на витамин С като пъпеш, може да помогне да се резервира кожата млада и сияйна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР