Диня Топлината, димът и щипка сол правят този сладък плод

...
Диня Топлината, димът и щипка сол правят този сладък плод
Коментари Харесай

Храни, които не знаехте, че може да печете на грил

Диня
Топлината, димът и щипка сол вършат този сладостен плод ненадейно лют. Гриловането оказва помощ да се махне сладостта. Нарежете на резени, сложете сол и черен пипер, след което запечете за към 5 минути на една страна, до момента в който се карамелизира. Сервирайте с разтопено сирене.
Салата
Тя изненадващо устоя топлината, а грилът дава опушен мирис. Срежете сърцевината, сложете малко зехтин, сол и черен пипер. Запечете за 1-2 минути и поднесете.
Полента

Това евентуално е изненада, защото полентата нормално се сервира като кремообразно ядене. Ако я охладите, тя ще може да се нареже. След това я сложете на скарата, с цел да й придадете хрупкав, златист тип и пушен мирис.
Сирене
Не ви би трябвало самун! Изберете по-твърдо сирене (най-добре халуми) и сложете непосредствено върху скарата. Поднесете полято със зехтин и риган.
Кекс

С помощта на грила ще имате изцяло ново ядене. Сложете на скарата едно парче, което сте намазали с масло и оставете за към 2 минути на страна. Поднесете с плодове, сладолед или шоколадов сос.
Карфиол
Просто начупете на розички и разделете. Овкусете ги и ги сложете на скарата.
Авокадо
Обелете авокадото, разделете на две и извадете костилката. След това единствено сложете на скарата за 1-2 минути с малко сол.
Моркови
Печени на скарата, те разкриват своята наслада. Комбинацията с дима на грила ги прави неустоими.
Ананас

Нарежете ананас и го хвърлете на скарата. Когато го готвите по този начин, това лишава част от киселинността, тъй че ще има по-сладък усет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР