Динамиката и забързаният график се превърнаха във втора природа на

...
Динамиката и забързаният график се превърнаха във втора природа на
Коментари Харесай

Casa Mia - кътче от Средиземноморието в Остромила СНИМКИ

Динамиката и забързаният график се трансфораха във втора природа на работещия човек. Затова новите жилищни комплекси търсят опция да обезпечат натурален баланс на живота на „ висока скорост ”.

С тази идея е развъртян и планът „ Casa Mia ” на компания „ Стройколукс ” - това е жилищен комплекс от нов вид, който ще бъде построен в кв. „ Остромила ”, в южната част на Пловдив. Той ще предлага огромен избор от жилища и градски къщи с разнообразни квадратури - на крачка от града, само че в синхрон с природата.

„ Casa Mia ” е друг за нашата компания план, споделя строителният бизнесмен Христо Томов. Той се базира на концепцията за комплекс, където в огромен терен се разполагат по-малки жилищни единици, къщи и жилища, които оферират успокоение в периферията на града. „ Casa Mia ” попада в имот от 13 500 кв. м. В него общата хармония и архитектура по натурален метод се интегрират в естествения пейзаж. Благодарение на ниската компактност на застрояване, архитектурния си дизайн и положителната си ориентировка той е напът да предложи друг комфорт на обитаване.

Едната част на комплекса е развита в апартаментен вид - със 7 жилищни секции на 4 етажа с общо 123 жилището. Средните квадратури на жилищата са от 48 кв. м до 125 кв. м. Освен тях в терена са планувани общо 24 къщи на 2 или 3 етажа, с квадратури от 144 кв. м до 320 кв. м. Към всяка къща е обезпечена веранда и личен двор. „ Животът в извънградски комплекс от затворен вид има бъдеще. Този тренд го усещах от дълго време, само че в този момент виждам, че и хората към този момент са подготвени за него. Първо, мястото е отзивчиво и налично, в квартал „ Остромила ”, където към този момент има построена инфраструктура, общината направи нов път със наложителните канализация, нов тръбопровод. Освен това регионът е газифициран, с LED осветяване. Напълно обикновено е да дойдат и купувачите, хората, които са подготвени да платят една по-висока цена за един по-спокоен живот ”, изясни предприемачът Христо Томов. От друга страна, съгласно него сега на пазара се търсят повече жилища с по 3, 4, даже 5 спални. Българинът излиза от обичайните дву- и тристайни жилища и търси различен вид комфорт на обитаване. Жилище с четири спални обаче е мъчно да се откри в обичайните градски условия. Дворът към къщите също е екстра, която рядко се среща в града. Подходящ за игра на децата, дворът е място за релакс и на по-възрастните хора, които обичат да си почиват измежду природата. И „ Casa Mia ” ще обезпечи всичко това за своите жители.

Къщите са решени от проектантите на „ RT consult ” в типичния средиземноморски жанр, с дъгообразни арковидни сводове - вид арки, и с присъщ детайл с ковано желязо и колони. За фасадите се употребява натурален камък - травертин. Покривите са с керемиди, присъщи за средиземноморския жанр в архитектурата. Цветовото решение е в меки тонове - кафяво, бежово и мляко с какао - които си кореспондират с природата в близост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР