Динамично променящи се атмосферни условия в центъра на София са

...
Динамично променящи се атмосферни условия в центъра на София са
Коментари Харесай

Как се стигна до гафа на полицията с лютивия спрей по време на протест?

Динамично изменящи се атмосферни условия в центъра на София са повода за самообгазяването на служители на реда с пикантен спрей по време на митинг в събота. От Столична дирекция на вътрешните работи осведомиха, че по време на натискане на спрея времето е било обикновено, след което обаче посоката напразно се обърнала, поради което чиновниците на реда се подлютили. От полицията прецизираха, че с изключение на разплакани жители и полицейски чиновници, не е имало потърпевши хора. Протестното шествие с искане за промяна на ръководството, нова конституция и битка с корупцията обиколи основните институции - мина през Народното събрание, Министерския съвет и Президентството, след което се насочи към бул. „ Витоша ”.
 служители на реда митинг София БГНЕС
Яснота по случая внесе комисар Борислав Муеров, шеф „ Охранителна полиция ” в Столична дирекция на вътрешните работи. Той посочи, че в съботния ден 250 души своеволно тръгнали по улиците на столицата. За да няма прикосновение, най-хубавият вид бил чиновниците да употребяват пикантен спрей:
 
„ Както знаете там самата конюнктура и местонахождение на постройката, там са много изменящи се атмосферните условия, вятър е, течението се трансформира. Когато е натиснал бутонът на спрея, е било обикновено, само че след това се обръща теченето напразно и се получава тази обстановка, че всички са потърпевши от лютивия спрей “, сподели Муеров.
 
Групата протестиращи е почнала преброяване от 10 да 0, след което се насочила към полицейската техника, добави Муеров. Притиснати от другите протестиращи, няколко души от участниците в митинга са „ изхърквали ”, поради което органите на реда били принудени да употребяват спрей.-->
 
Информацията добави началникът на отдел „ Специализирани полицейски сили “ комисар Радослав Стойнев:
 
„ По преценка на полицейския чиновник, той е решил, че би трябвало да употребява това помощно средство, с цел да предотврати обстановката. В реалност в съответния случай понесохме и ние, полицейските органи, въздействието на това помощно средство, само че в резултат на използването му, обстановката беше прекъсната и с изключение на разплакани жители и част от полицейските органи, нямаше потърпевши хора “.
   
Как полицията се “подлюти ” със спрей, до момента в който се опитваше да спре протестиращи, приказва Борислав Муеров, шеф “Охранителна полиция ”, Столична дирекция на вътрешните работи. НА ЖИВО предава Dessislava Georgieva
Публикувахте от в Понеделник, 18 март 2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР