Динамично лято с четири международни участия предстои на танцьорите от

...
Динамично лято с четири международни участия предстои на танцьорите от
Коментари Харесай

Чудесия с четири участия на международна сцена

Динамично лято с четири интернационалните участия следва на танцьорите от внушителен танцов състав  “Чудесия ”.  Имаме доста предложения. Приела съм четири турнета за четирите групи Аз като хореограф  трябва да отсея  най-доброти оферти,за да можем да покажем българския фолклор и да опознаем непознатите. Целта ми е да стъпим там,където към момента не сме били, заяви ръководителка на " Чудесия " Таня Димитрова.
Първото показване на състава ще бъде в унгарската столица " Будапеща ". Там ще се показват най-малките танцьори. Концертите ще бъдат в Държавния спектакъл.
През юли танцьорите на " Чудесия " ще посетят Мадрид. Тяхното присъединяване е по стартирания през 2016-а план " Българи ръка за ръка ". Целта му българите емигрирали в чужбина да се пробудят и да си напомнят българските си корени.  Идеята за този план пристигна от диалог е една моя другарка в Испания. Тя е учител в неделно учебно заведение и му описа,че българчетата там са не запомнили майчиния си език и в междучасията приказват на испански. по тази причина започнахме с гостувания в неделните учебни заведения в Испания и тази година ще посетим Мадрид, добави Таня Димитрова. Средствата за пътуванията са за сметка на всеки един от танцьорите. Транспортните разноски до испанската столица обаче ще бъдат финансирани от община Пазарджик,за което съставът благодари напълно на кмета Тодор Попов. 
През юли в Гърция ще бъдат децата от втора група. това е първото присъединяване на състава в южната ни съседка. Момчетата и девойките от " Чудесия " ще танцуват на фестивала в Патра,които има и конкурсен темперамент.  Фолклорите обособените страни са несъпоставими,но можем да се конкурираме в държание на сцена и осъществяване,поясни хореографката. 
А през август момчетата и девойките ще пътуват за Черна гора. Те ще имат представления в град Херцег Нови. 
Танцьорите ще получат и премия за представянията си. Те ще заминат на екскурзия в Дубровник. 
„ Чудесия “  няма почивен интервал. Сега стартират съборите по селата и съставът към този момент има предложения за участия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР