Динамично и променливо време ще очертае почивните дни на последната

...
Динамично и променливо време ще очертае почивните дни на последната
Коментари Харесай

Динамично и променливо време ще очертае почивните дни

Динамично и изменчиво време ще очертае почивните дни на последната цялостна ноемврийска седмица. С изключение на обособени региони в Западна България дневните температури остават по-високи от естествените за сезона.

В събота ще е облачно над по-голямата част от страната. Ветровито с по-силни пориви в планините, Южна България, Предбалкана и към крайбрежието. Валежи следобяд се чакат единствено в областите на югозапад. Температурите денем ще са в необятни граници в интервала 9-14 градуса. Сравнително по-топло ще е в Източна България, Предбалкана, както и в централната и източната част на Дунавската низина.

През нощта и в ранните часове в неделя от югозапад на североизток ще превали в доста региони на страната, само че най-много в областите на юг и на изток.



До обяд в последния ден на седмицата ще се покаже слънцето, само че бързо по-късно облачността още веднъж ще се усили около разрастващ се в Средиземноморието циклон. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се движат сред 10 и 15 градуса.

В по-късните часове в неделя, през нощта и денем в понеделник ще е облачно и дъждовно. Все още в равнините ще вали дъжд, а снеговалежи се чакат по-високо в планината.



В понеделник вятърът последователно ще се обърне от северозапад с по-силни пориви в Дунавската низина, с което ще стартира захлаждане. Дневните температури във вторник ще са осезаемо по-ниски - сред 5 и 10 градуса.

През нощта и във вторник до обяд преваляванията в Северна България ще стопират. Южно от Стара планина ще остане облачно с валежи. Вторник следобяд облачността ще се раздра тук-там до слънчево време, само че ще остане прохладно и студено.

С понижаването на температурите вечерта в понеделник до вторник към обяд условия за снеговалежи, с изключение на в планинските региони (Западна и Централна Стара планина, както и масивите на югозапад), ще има по някои високи места в югозападната половина на страната.



Около средата на седмицата, в първите дни на декември, превалявания не се чакат. Слънцето ще се демонстрира, само че ще е прохладно. Дневните температури ще се покачат до към 15-16 градуса в някои региони на Дунавската низина. Към края на идната седмица - ново захлаждане с превалявания от дъжд и сняг.



Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР