„Динамичната обстановка налага своите решения и ние днес заявихме какви

...
„Динамичната обстановка налага своите решения и ние днес заявихме какви
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: При тези обстоятелства БСП не би подкрепила правителство с премиер Петков

„ Динамичната конюнктура постанова своите решения и ние през днешния ден декларирахме какви са нашите съображения за спиране на договарянията за държавно управление до изясняването на обстановката. На първо място - такова решение за изпъждане на 70 дипломати на Руската федерация е казус в нашата дипломатическа история. На второ място - свързването на този казус с еднолично решение, без това да е минало през Министерския съвет, основава напълно нови условия. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов по Българска национална телевизия.

Той посочи, че и други институции, една от които е Президентството, също са декларирали, че са се уведомили от медиите за решението на министър-председателя.

„ Това, естествено, постанова спирането на договарянията и извикването по наше предложение чуване в Народното събрание на управлението на ДАНС и на министър-председателя “, изясни той.

Проф. Михайлов акцентира, че при тези условия Българска социалистическа партия не би подкрепила държавно управление с министър председател Кирил Петков.

„ България е парламентарна република с институции и нейният парламент, нейният Министерски съвет и нейният президент би трябвало да бъдат осведомени за всички виновни решения и тези решения да се вземат от оторизираните институциите, а не от една персона “, сподели депутатът от левицата и добави, че обстановката постанова и свикването на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, защото „ това решение е прекомерно огромно, взето е еднолично и всичко това постанова да бъде разисквано в този формат. “

„ Ние имаме професионални връзки с нашите сътрудници от ръководещата коалиция и считаме, че те могат, при изискванията, които поставихме, да продължат да се осъществят. Но договаряния непременно, при такива изненади, при които са сложени съдружните сътрудници, не биха могли да бъдат продължени “, безапелационен бе проф. Георги Михайлов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР